Mε ποδήλατο έως τα 280 χλμ./ώρα! (+vid)

2.839 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2019)

Η Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid βοήθησε τον Campell να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας πάνω σε ποδήλατο. Δείτε πως.

Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας πάνω σε ποδήλατο κατάφερε να κάνει ο βρετανός ποδηλάτης Neil Campell όταν με την βοήθεια της νέας Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid, έφτασε τα 174,339 μίλια/ώρα ή αλλιώς τα 280 χλμ./ώρα! Το ρεκόρ έγινε στο Yorkshire του Ηνωμένου Βασιλείου στις 17 Αυγούστου, στο ίδιο μέρος που ο Campell είχε σπάσει το ευρωπαικό ρεκόρ πριν από περίπου ένα χρόνο πίσω από μια άλλη Cayenne.

Για να πραγματοποιηθεί η προσπάθεια, οι μηχανικοί τοποθέτησαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ένα ειδικό κουβούκλιο για να μειώσει δραματικά τις αεροδυναμικές αντιστάσεις που θα συναντούσε ο ποδηλάτης. Ακόμα, η Cayenne Turbo S E-Hybrid «ρυμούλκησε» τον ποδηλάτη μέχρι τα 241 χλμ./ώρα αλλά έπειτα, ο Campell κατάφερε βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις να επιταχύνει περισσότερο για να σπάσει το ρεκόρ στα 280 χλμ./ώρα.

Ο ίδιος είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος και ανακουφισμένος, είναι απίστευτο το συναίσθημα. Η Cayenne Turbo S E-Hybrid είναι απίστευτη, πραγματικό θηρίο. Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο ισχυρή είναι, έπρεπε απλά να κάνω πεντάλ σαν τρελός για να την φτάσω»!

Το γερμανικό SUV υψηλών επιδόσεων διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από ένα twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 550 ίππους και ένα ηλεκτρικό κινητήρα που ισχύος 136 ίππων. Ως αποτέλεσμα η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τα 680 άλογα που σε συνδυασμένο με τα 900 Nm ροπής, την καθιστούν την πιο ισχυρή Cayenne.
 
Ο ηλεκτρικός κινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 14,1 kWh και είναι τοποθετημένος ανάμεσα στον V8 κινητήρα και ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων. Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει στους δύο κινητήρες να λειτουργούν μαζί ή ανεξάρτητα. Όταν ο ηλεκτροκινητήρας κάνει όλη τη δουλειά, η Cayenne Turbo S E-Hybrid μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 40 χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.   
 

peugeot
citroen