Το ηλεκτρικό Citigo-e iV.

«Έκοψε» το Citigo η Skoda

4.761 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2020)

Το Citigo αποτελεί παρελθόν από τη γκάμα της Skoda, καθώς εκπρόσωπος της τσεχικής μάρκας επιβεβαίωσε επίσημα το τέλος της παραγωγής του και τη μη αντικατάστασή του, τόσο για το μοντέλο με κινητήρα καύσης, όσο και το ηλεκτρικό!


Το μέλλον του μίνι αυτοκινήτου πόλης της Skoda είχε αμφισβητηθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα, ωστόσο πλέον οι πληροφορίες πήραν επίσημη μορφή δια στόματος του επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Skoda, Alain Favey που επιβεβαίωσε ότι το μοντέλο δε θα επιστρέψει με καμία μορφή.
 
«Το Citigo έχει φύγει - όσον αφορά την Ευρώπη, όλες οι μονάδες έχουν πωληθεί. Δεν θα υπάρξει αντικατάσταση του Citigo και δεν έχουμε καμία πρόθεση να έχουμε στη γκάμα μας ένα αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους στο μέλλον», είπε ξεκάθαρα σε βρετανικά μέσα ο Alain Favey.
 
Μάλιστα στη συνέχεια το στέλεχος της φίρμας ανέφερε πως το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το αμιγώς ηλεκτρικό Citigo-e iV, υπογραμμίζοντας πως μέχρι το τέλος του έτους οι παραδόσεις στους πελάτες θα έχουν ολοκληρωθεί. Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Favey ανέφερε πως επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια σκέψη για την κατασκευή ενός νέου μικρούς ηλεκτρικού αυτοκινήτου το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να αντικαταστήσει το Citigo.
 
«Αν κάποια μέρα υπάρχει μια έκδοση της ηλεκτρικής πλατφόρμας του Volkswagen Group που επιτρέπει την παραγωγή μικρότερων αυτοκινήτων [από τώρα], πιθανώς θα έχουμε μια έκδοση για τη Skoda, αλλά δεν ξέρω κάτι για τέτοια σχέδια. Όμως, όσον αφορά το Citigo, το παιχνίδι τελείωσε», είπε και πάλι χωρίς περιστροφές ο Favey.
 
Κλείνοντας ο Favey ρωτήθηκε και για την πιθανότητα προσθήκης υβριδικών επιλογών σε κάποια μοντέλα από τη γκάμα της Skoda για να απαντήσει: «Δεν είναι ξεκάθαρο εάν είναι καλή ιδέα να έχουμε για παράδειγμα ένα Scala PHEV. Είναι μια τεχνολογία που εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ακριβή - πρέπει να βρούμε μια βάση πελατών που έχει την αγοραστική δύναμη για να αντέξει αυτήν την τεχνολογία ή πρέπει να χάσουμε χρήματα που δεν είναι επιλογή για εμάς».
 
Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες η Skoda προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση του νέου της ηλεκτρικού SUV του Enyaq iV.

CORAL GAS PASXA
4green