3 φωτογραφίες »

H Ford Mustang Mach 1 στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές της.

Ford: «Κοντά στην GT500 η Μustang Mach 1»

2.526 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2020)

H Ford ισχυρίζεται πως η Mach 1, αν και λιγότερη ισχυρή, είναι σε θέση να κυνηγήσει την κορυφαία GT500 σε μικρές και στενές πίστες.


H Ford Mustang Mach 1 θα κληθεί να αντικαταστήσει τις Shelby GT350 και GT350R αλλά και άλλες εκδόσεις του θρυλικού pony car, ανάλογα την χώρα, και η Ford εμφανίζεται πεπεισμένη πως μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο.

Σε αντίθεση με τις GT350 και GT350R που εξοπλίζονται με έναν V8 κινητήρα 5,2 λίτρων, η Mach 1 έχει στο μηχανοστάσιο τον γνωστό Coyote ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας 5,0 λίτρων που αποδίδει 460 άλογα στην Ευρώπη και 480 άλογα στις ΗΠΑ. Η Ford ωστόσο υπόσχεται πως το στήσιμο της Mach 1 είναι τέτοιο που το μοντέλο θα μπορεί να ακολουθήσει την κορυφαία Shelby GT500 σε μικρές πίστες.

Ο Jim Owens, το στέλεχος της Ford που είναι υπεύθυνο για το προμοτάρισμα της νέας αυτής έκδοσης δήλωσε: «H Μach 1 πάντα βρισκόταν ανάμεσα στην GT και στην κορυφαία έκδοση, όπως τώρα συμβαίνει ανάμεσα στην GT και την GT500, αλλά την ίδια στιγμή τα κρατήματα που έχει είναι πιο κοντά στην GT500. Σε μικρές και στενές πίστες θα είναι λίγο πίσω από την GT500 αλλά στις πιο μεγάλες η GT500 θα έχει το πλεονέκτημα χάρη στο μοτέρ της».

Στο κομμάτι της εμφάνισης, η νέα έκδοση ξεχωρίζει χάρη στους μεγαλύτερους αεραγωγούς, την διαφορετική γρίλια και το νέο μεγαλύτερο διαχύτη στον πρόβολο, τις 19άρες ζάντες και τα γράμματα «MACH 1» στο αμάξωμά της ενώ στο πίσω μέρος, οι τέσσερις απολήξεις προειδοποιούν αυτόν που ακολουθεί πως δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε Mustang.

Οι τιμές της θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
 

AUTOFIT PASXA
4green