Το Ford Kuga ανεβάζει επίπεδο την ασφάλεια

2.477 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2021)

Το νέο Ford Kuga αναβαθμίζει την εμπειρία οδήγησης διαθέτοντας μία προηγμένη γκάμα τεχνολογιών οι οποίες μεταξύ άλλων προσφέρουν κορυφαία ασφάλεια στους οδηγούς.


Κάνοντας το ντεμπούτο του σε μοντέλο της Ford ως μέρος του προηγμένου συστήματος Lane-Keeping System, το BLIS Assist στο Kuga συνδυάζει τα Blind Spot Information System (BLIS) και Lane-Keeping System για την παρακολούθηση του τυφλού σημείου οδηγού, ανιχνεύοντας οχήματα που πλησιάζουν από το πλάι σε αυτοκινητόδρομους με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας και σε περίπτωση που χρειαστεί επεμβαίνει με διορθωτική κίνηση στο τιμόνι για να αποτρέψει πιθανή σύγκρουση.
 
Παράλληλα η νέα λειτουργία Local Hazard Information ενημερώνει τους οδηγούς για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο, ακόμα και αν αυτές δεν είναι ορατές εξαιτίας της ύπαρξης στροφών ή παρουσίας άλλων οχημάτων. Το Kuga για πρώτη φορά διαθέτει τη λειτουργία  Intersection Assist 1.0. Η τελευταία μπορεί αυτόματα να ενεργοποιεί τα φρένα του αυτοκινήτου για να περιορίζει ή να μετριάζει τις επιπτώσεις των ατυχημάτων, εάν ανιχνευτεί κίνδυνος επικείμενης σύγκρουσης σε μία διασταύρωση, όπως με πεζούς και δικυκλιστές.
 
Από κει και πέρα το Adaptive Cruise Control (ACC) με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring βοηθά στη διατήρηση μιας απόστασης ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, τη στιγμή που διατηρεί το όχημα στο κέντρο της λωρίδας του και την ταχύτητα σύμφωνα με τον κοκ. Επιπλέον το Stop & Go που διατίθεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο επιτρέπει στο σύστημα ACC να σταματά τελείως το όχημα σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.
 
Το Kuga είναι το πρώτο SUV της Ford στην Ευρώπη που προσφέρει Head-updisplay (HUD), ενώ ανάλογα με την έκδοση, διαμορφώνονται και οι πληροφορίες που προβάλλονται. Άλλα συστήματα περιλαμβάνουν το Cross Traffic Alert που προσφέρει καλύτερη ορατότητα μπρος και πίσω αλλά και ειδοποιήσεις για άλλα οχήματα κατά το ξεπαρκάρισμα, όπως και το Active Park Assist 2 που διευκολύνει το παρκάρισμα με πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς πιέζοντας απλά ένα διακόπτη.
 
Μεταξύ των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας του νέου Kuga είναι επίσης τα Evasive Steering Assist και Wrong Way Alert, τη στιγμή που στις προηγμένες τεχνολογίες περιλαμβάνονται τα Αdaptive Front Lighting System και Post–Collision Braking.
 
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως το Ford Kuga απέσπασε την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές σύγκρουσης του EuroNCAP. To νέο Ford Kuga διαθέτει 8ετή εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect και ευέλικτη χρηματοδότηση μέσα από τη Ford Finance που σας δίνει τη δυνατότητα να το αποκτήσετε εύκολα με ένα εξαιρετικά χαμηλό και σταθερό ονομαστικό επιτόκιο 0,99% και δυνατότητα ευέλικτης αποπληρωμής που φτάνει μέχρι και τους 60 μήνες και διάρκεια αποπληρωμής έως 60 μήνες.

Mercedes
skoda