3 φωτογραφίες »

Δοκιμάζει το αγωνιστικό i20 N για το WRC η Hyundai

2.616 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2021)

Την επόμενη χρονιά, η Hyundai θα λάβει μέρος στο WRC με το νέο της αγωνιστικό που βασίζεται στο καινούριο i20 N, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως θα είναι υβριδικό!

Η Hyundai έχει αρχίσει να κάνει τις δοκιμές της πάνω στο αγωνιστικό της αυτοκίνητο με το οποίο θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της επόμενης χρονιάς. Θυμίζουμε πως από το 2022, το κινητήριο σύνολο όλων των αυτοκινήτων θα είναι υβριδικό.

Όπως αναμενόταν, το αγωνιστικό βασίζεται πάνω στο ολοκαίνουριο i20 N με τους ανθρώπους της φίρμας να αναφέρουν πως κατά τις πρώτες του δοκιμές, οι μηχανικοί προσπάθησαν να καταλάβουν πως συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Τα σχέδια της φίρμας περιλαμβάνουν δοκιμές σε διάφορες τοποθεσίες στην Ευρώπη σε κάθε συνθήκη και σε κάθε έδαφος.

Ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, κ. Andrew Adamo δήλωσε σχετικά: «Eίναι μια ξεχωριστή στιγμή όταν δοκιμάζεις το αυτοκίνητο πρώτη φορά, αφού υπάρχουν πάντα προκλήσεις να αντιμετωπίσεις. Σε αυτή την περίπτωση, αρχίζουμε από την αρχή με ένα νέο concept και ένα νέο αυτοκίνητο, το Hyundai i20 N. Ήταν υπέροχο που ξεκινήσαμε τις δοκιμές και αρχίζουμε αυτή τη νέα περιπέτεια».

Σχετικά με τις πρώτες δοκιμές που έγιναν, ο Adamo πρόσθεσε: «Την προηγούμενη βδομάδα διαπιστώσαμε κάποια πράγματα που πρέπει να αλλαχτούν και να βελτιωθούν αλλά όλα είναι μέρος της δουλειάς μας. Η ομάδα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και δούλεψε πολύ για να ετοιμάσει το αυτοκίνητο για τις πρώτες δοκιμές. Είμαστε ακόμη στην αρχή του ταξιδιού».

Από το 2022, όλα τα αγωνιστικά θα εξοπλίζονται με έναν 1.600άρη turbo κινητήρα άμεσου ψεκασμού σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία 3,9 kWh.
 

Hyundai
OPEL