Δοκιμές η Ford εν όψει Κύπρου

Δοκιμές η Ford εν όψει Κύπρου

(27/2/2009)

Οι οδηγοί της BP Ford Abu Dhabi, Mikko Hirvonen & Jarmo Lehtinen και οι συμπατριώτες τους Jari-Matti Latvala & Miikka Anttila ολοκλήρωσαν ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα δοκιμών της ομάδας τα τελευταία χρόνια, στη Σαρδηνία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το προσεχές Ράλι Κύπρου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η επιτυχημένη εξαήμερη δοκιμή πραγματοποιήθηκε στους δρόμους γύρω από την πόλη Κάλιαρι, στα νότια του Ιταλικού νησιού, ενώ κάθε οδηγός οδήγησε το Ford Focus RS WRC δοκιμών επί τρεις ημέρες. Το διεξοδικό πρόγραμμα δοκιμών προέκυψε λόγω του ότι το φετινό Ράλι Κύπρου έγινε μικτός αγώνας – αφού μία ημέρα γίνεται στην άσφαλτο και δύο ημέρες στο χώμα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA), οι ομάδες πρέπει να αγωνιστούν και τις τρεις ημέρες με αυτοκίνητα χωμάτινων προδιαγραφών, κάτι που αντιπροσωπεύει μία νέα πρόκληση για την ομάδα στις 20 ειδικές διαδρομές που θα τρέξει.

Για να βρεθεί το σωστό σετάρισμα, το αυτοκίνητο δοκιμών έτρεξε με χωμάτινες προδιαγραφές, με χαμηλότερο ύψος ανάρτησης, όπως της ασφάλτινης έκδοσης, και με πιο σκληρά ελατήρια.
Mercedes
skoda