Το ηλεκτρικό κινεζικό supercar κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδρομή στο Goodwood σε μόνο 44,32 δευτερόλεπτα.

Nέο ρεκόρ για Νio EP9!

1.989 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2018)

Aλλο ένα ρεκόρ στο βιογραφικό του προσέθεσε το κινεζικό Νio EP9 αφού κατάφερε και πέτυχε το πιο γρήγορο πέρασμα που έχει κάνει ποτέ ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής.

H VW μπορεί με το I.D. R Pikes Peak να έκανε ρεκόρ στο Goodwood για το γρηγορότερο αυτοκίνητο που έχει τρέξει ποτέ, ωστόσο όσον αφορά τα μοντέλα παραγωγής, ο τίτλος αυτός πάει στο Nio EP9.

Με τον οδηγό αγώνων Peter Dumbreck πίσω από τιμόνι, το ηλεκτρικό κινεζικό supercar κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδρομή στο Goodwood σε μόνο 44,32 δευτερόλεπτα που αποτελεί ρεκόρ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής και την 5η καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί ποτέ.
 
«Όταν πήρα το σήμα να ξεκινήσω, πίεσα πολύ και ξεπέρασα λίγο τα όρια. Είχε πολύ σκόνη και χώμα αλλά δεν έχασα πολύ χρόνο και πάτησα γκάζι. Από το μέσο της διαδρομής και μετά ήταν η καλύτερη επίδοση που σημείωσα και για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος. Μπορεί ο χρόνος να ήταν ένα-δυο δέκατα καλύτερος, ωστόσο αμφιβάλλω αν θα μπορούσαμε να νικήσουμε το αυτοκίνητο του Pikes Peak σήμερα. Είμαστε όλοι χαρούμενοι.»

Ήταν μια εντυπωσιακή εμφάνιση για το EP9 που ήδη κατέχει πάντως το ρεκόρ για το πιο γρήγορο ηλεκτρικό μοντέλο στο Νurburgring (και σε άλλες πίστες).

CORAL GAS PASXA
skoda