Προβάδισμα ο Τanak

2.188 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2019)

Τα πάνω-κάτω πρέπει να έρθουν την σημερινή τελευταία μέρα του rally Χιλής για να χάσει ο Tanak τη νίκη. Δείτε πως διαμορφώνεται η κατάταξη.

Στο χέρι του Ott Tanak είναι να πάρει την νίκη στο ράλυ της Χιλής, αφού μετά το τέλος της δεύτερης μέρας έχει χτίσει απόσταση ασφαλείας απέναντι στους διώκτες του, την ίδια στιγμή που Ogier και Loeb ετοιμάζονται στις τέσσερις Ειδικές της τελευταίας μέρας του αγώνα για μια μονομαχία από τα παλιά.

 
Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Sebastien Ogier που πήρε το ρίσκο να βάλει πιο μαλακά ελαστικά σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που αγωνίζονταν με τα σκληρά. Η επιλογή του αυτή του χάρισε τον πιο γρήγορο χρόνο στην 10η ειδική με τον Γάλλο να συνεχίζει να μειώνει και την απόσταση του από τον Eσθονό και στις δύο υπόλοιπες Ε.Δ της δεύτερης μέρας. Στην τρίτη θέση βρισκόταν ο Latvala αλλά ένα χτύπημα σε μια μία πέτρα τον έκανε να χάσει εγκαταλείψει και πλέον να έχει ελάχιστες πιθανότητες να μπει έστω στην 10άδα. Το ατύχημα του Latvala εκμεταλλεύτηκε ο Loeb που κατάφερε επίσης να μειώσει την απόσταση από τον δεύτερο Ogier κατά 11 δλ. κάνοντας την προσπάθεια του νωρίτερα, αποφεύγοντας έτσι την βροχή και την ομίχλη.

Στην τέταρτη θέση είναι ο Elfyn Evans πολύ μακριά τόσο από τον τρίτο όσο και από τους υπόλοιπους οδηγούς που συμπληρώνουν την δεκάδα. Από την 5η έως την 7η θέση θα υπάρξει μάχη την τελευταία μέρα ανάμεσα σε Suninen, Lappi και Mikkelsen ενώ ακολουθούν οι Rovanpera, Ostberg και Meeke.

POS DRIVER TEAM CAR GAP
1 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 2h41m05.5s
2 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Citroen Total WRT Citroen 30.3s
3 Sebastien Loeb, D.Elena Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 35.4s
4 Elfyn Evans, S.Martin M-Sport Ford WRT Ford 1m06.3s
5 Teemu Suninen, M.Salminen M-Sport Ford WRT Ford 3m03.0s
6 Esapekka Lappi, J.Ferm Citroen Total WRT Citroen 3m13.3s
7 Andreas Mikkelsen, A.Jager Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 3m43.4s
8 Kalle Rovanpera, J.Halttunen Skoda Motorsport Skoda 6m33.2s
9 Mads Ostberg, T.Eriksen Citroen Total Citroen 7m09.3s
10 Kris Meeke, S.Marshall Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 7m21.9s
 

Mercedes
KIA