Τρία ολοκαίνουργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα σχεδιάζουν να φέρουν μέχρι το 2021 η Toyota και η Lexus.

Τρία ηλεκτρικά έως το 2021 από Toyota και Lexus

2.168 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2019)

Τρία ολοκαίνουργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα σχεδιάζουν να φέρουν μέχρι το 2021 η Toyota και η Lexus, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως τα plug-in υβριδικά οχήματα θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα.


Οι άνθρωποι των δύο ιαπωνικών εταιρειών δε θέλησαν να δώσουν πολλές πληροφορίες κατά τη διάρκεια δηλώσεών τους στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο επιβεβαίωσαν πως τρία χωρίς ρύπους ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παρουσιαστούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ενόψει της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο τα αυτόνομα πρωτότυπα Toyota LQ και Lexus EV θα κάνουν την εμφάνισή τους με ότι αυτό συνεπάγεται.
 
Αφήνοντας τα αμιγώς ηλεκτρικά και περνώντας στα plug-in, η Lexus ίναι έτοιμη και ικανή να προσφέρει τέτοιες εκδόσεις σε μία σειρά από μοντέλα της. Ωστόσο οι ιθύνοντες premium αδερφής της Toyota ανέφεραν πως κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο οι συνθήκες της αγοράς είναι οι σωστές. Να θυμίσουμε πως πρόσφατα η Toyota αποκάλυψε την plug-in έκδοση του δημοφιλούς RAV4, κάτι που συνδυάστηκε με το ενδεχόμενο η Lexus  να κάνει ακριβώς το ίδιο για το NX.
 
«Ο πυρήνας της τεχνολογίας [plug-in] υπάρχει, είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο Naohisa Hatta, αναπληρωτής επικεφαλής μηχανικός της Lexus, προσθέτοντας ότι «όταν έρθει η ώρα και η κίνηση αυτή έχει και επιχειρηματικά νόημα, θα την κάνουμε».
 
Φυσικά ο «ασπασμός» της ηλεκτροκίνησης από τις δύο εταιρείες μεταξύ άλλων συμβαίνει και λόγω των αυστηρών μέτρων που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ρύπους των αυτοκινήτων που κινούνται στη «γηραιά ήπειρο». Ωστόσο δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Toyota κυρίως με το Prius αλλά και έπειτα με το Yaris αποτέλεσε έναν από τους πρωτεργάτες του υβριδισμού και κατ επέκταση των μειωμένων ρύπων.    

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen