Ο δρόμος έγινε χείμαρρος & σε παρασέρνει; Κάνε αυτά για να γλιτώσεις!

Ο δρόμος έγινε χείμαρρος & σε παρασέρνει; Κάνε αυτά για να γλιτώσεις!

28.775 Επισκέψεις στο άρθρο

Ήχησε το 112 για πλημμύρες στις περιοχές που κάηκαν! Μετά τις φωτιές έρχονται και πλημμύρες και επειδή το σενάριο να παρασύρει εσένα μέσα στο αυτοκίνητο σου ένας χείμαρρος, δεν είναι επιστημονική φαντασία, αυτές είναι οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να γλιτώσεις.

Οι πλημμύρες στην Ελλάδα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο κι ειδικά μετά τις καταστροφικές φωτιές που έκαψαν το μεγαλύτερο μέρος των δασικών περιοχών της Αττικής, που αποτελούν την φυσική μας αντιπλημμυρική προστασία, προβλέπεται να είναι συχνότερες και μεγαλύτερης έντασης. Πριν λίγη ώρα, το 112 ήχησε για τις περιοχές της Αττικής, εστιάζοντας σε εκείνες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Σε περίπτωση που βρεθείς αντιμέτωπος με μια μεγάλη πλημμύρα στο δρόμο, που εξελίσεεται σε χείμαρρο και αρχίζει να παρασύρει το αυτοκίνητο σου, ξέρεις τι να κάνεις; Αρχικά κράτα την ψυχραιμία σου!

Ανοιξε τα παράθυρα! Οι πόρτες δεν θα ανοίγουν λόγω πίεσης του νερού, ενώ τα ηλεκτρικά συστήματα θα χαλάσουν

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σου φαίνεται περίεργο, αλλά είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις όταν αρχίζει να παρασύρει το αυτοκίνητο ένας χείμαρρος. Ο λόγος απλός: είναι η μόνη διέξοδος που θα έχεις! Οι πόρτες λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχονται από το νερό δεν θα ανοίγουν, ενώ υπάρχει τεράστια πιθανότητα να βραχυκυκλώσουν τα ηλεκτρικά, με αποτέλεσμα να μην δουλεύουν τα ηλεκτρικά παράθυρα. Αν το αυτοκίνητο που είσαι επιβάτης έχει μανιβέλες, τότε μπορείς να το κάνεις και σε δεύτερο χρόνο.
 

Λύσε τη ζώνη & βγάλε όλα τα «χοντρά» ρούχα που φοράς

Αφού λύσεις τη ζώνη ασφαλείας έχεις μεγαλύτερο εύρος κινήσεων και μπορείς να αντιδράσεις πιο άμεσα για ό,τι χρειαστεί. Πολλοί πιστεύουν ότι τα ρούχα θα τους προστατέψουν από το κρύο, ωστόσο πρέπει να αναθεωρήσουν! Τα υφάσματα και ιδιαίτερα τα πιο βαριά ρούχα (μπουφάν, ζακέτες, πουλόβερ κ.λπ.) μουλιάζουν και γίνονται πολύ βαριά. Γι΄  αυτό πρέπει να βγάλετε όλα τα «βαριά» ρούχα που φοράτε και να μείνετε με τα απολύτως απαραίτητα, ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να κολυμπήσετε, να είστε όσο πιο ελαφριοί και άνετοι μπορείτε.
 

Στείλε «live» location & κράτα στεγνό το κινητό σου

Αυτά είναι τα καλά της τεχνολογίας. Στέλνοντας μέσω εφαρμογών σε γνωστούς και φίλους το στίγμα για το που βρίσκεσαι, είναι πιο εύκολη η εύρεση σου από τις ομάδες διάσωσης. Προσπάθησε να κρατήσεις όσο πιο στεγνό μπορείς το κινητό σου, για να μην σταματήσει η μετάδοση ή ακόμα καλύτερα για να καλέσεις ο ίδιος σε βοήθεια. Μια σακούλα ή ένα σακουλάκι τροφίμων με «φερμουάρ» ή το αερο-υδατοστεγές κούμπωμα μπορούν να βοηθήσουν στο έπακρο στο να μην βραχεί η συσκευή. Αν το κινητό είναι αδιάβροχο από το εργοστάσιο του, ακόμα καλύτερα
 

Να ανέβεις στην οροφή δεν είναι η καλύτερη & πιο ασφαλής επιλογή

Η πρώτη σου σκέψη θα είναι σίγουρα να ανέβεις στην οροφή και πολλοί θα πουν πως αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνεις. Ωστόσο αυτό είναι ΛΑΘΟΣ! Αν σκαρφαλώσεις στην οροφή και παραμείνεις εκεί, όσο το αυτοκίνητο παρασύρεται και κινείται σαν καρυδότσουφλο από τα ορμητικά νερά, τότε είσαι εντελώς εκτεθειμένος! Επιπλέον, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να γλιστρήσεις και να βρεθείς ξαφνικά στο νερό, αν «βρει» κάπου το αυτοκίνητο σου ή φουσκώσει ακόμα περισσότερο ο χείμαρρος. Καλύτερα να προσπαθήσεις να κολυμπήσεις στο πιο κοντινό σταθερό, εκτός νερού, ψηλό σημείο. Συνέχεια του άρθρου >>>
peugeot
citroen