Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο ξεπέρασε σε παγκόσμιο επίπεδο τις 400.000 μονάδες, έγινε το Nissan LEAF.

400.000 Nissan LEAF στους δρόμους (+vid)

2.350 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2019)

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο ξεπέρασε σε παγκόσμιο επίπεδο τις 400.000 μονάδες, έγινε το Nissan LEAF.

Το μοντέλο το οποίο ξεκίνησε την παρουσία του το 2010, όντας πλέον στη δεύτερή του γενιά κατάφερε να φτάσει ένα αριθμό ορόσημο, εδραιώνοντας τον ηγετικό ρόλο του στην παγκόσμια στροφή που πραγματοποιεί ο χώρος της αυτοκινητοβιομηχανίας προς τη βιώσιμη κινητικότητα.
 
«Αυτό το ορόσημο είναι μια ισχυρή δήλωση ότι 400.000 πελάτες και πλέον, εκτιμούν το Nissan LEAF για τον ενθουσιασμό, την εμπιστοσύνη και τα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας που προσφέρει» δήλωσε αρχικά ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής μάρκετινγκ, πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan, Daniele Schillaci και συνέχισε «Το LEAF παραμένει η εικόνα της Nissan Intelligent Mobility, της στρατηγικής μας για τη μετακίνηση περισσότερων ανθρώπων σε έναν καλύτερο κόσμο».
 
Επιπλέον η ιαπωνική μάρκα σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως οι ιδιοκτήτες των LEAF έχουν πραγματοποιήσει αθροιστικά περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, ενώ ο αριθμός των οχημάτων LEAF που πωλούνται από το 2010 είναι αρκετός για να εξοικονομηθούν 3,8 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετησίως.
 
Τέλος να σημειωθεί πως το Nissan LEAF διατίθεται σε περισσότερες από 50 αγορές παγκοσμίως και πέρυσι στην Νορβηγία βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων συνολικά.
 

peugeot
citroen