Το πλαίσιο και το ηλεκτρονικό μπλοκέ (XDS+) επιτρέπουν στον οδηγό να κινηθεί ταχύτατα σε κάθε είδους καμπή χωρίς «δράματα».

    >> SEAT Leon 2.0 FR 2,0 TDI: Επιδόσεις με οικονομία diesel

    31.544 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2015)

    Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB του VW Group το SEAT Leon FR «φοράει» έναν 2λιτρο TDI κινητήρα, με απόδοση 184 ίππων, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι τα diesel μπορούν να είναι σπορ. Εξωτερικά, δύσκολα ξεχωρίζει κάποιος τις αλλαγές ακόμα και από τα «ταπεινά» diesel Leon. Το βλέμμα τραβάνε οι 18αρες ζάντες, αλλά και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Οι πιο παρατηρητικοί θα εντοπίσουν και τα λογότυπα «FR» και θα καταλάβουν ότι δεν πρέπει να το υποτιμήσουν.
    Ο 2λιτρος 16βάλβιδος TDI, είναι ισχυρός αποδίδοντας 184 άλογα, ενώ και η ροπή είναι άφθονη μιας και ανέρχεται στα 380 Nm μόλις από τις 1.750 σ.α.λ. Ο κινητήρας είναι εκρηκτικός και δεν κρεμάει πουθενά, προσφέροντας πολύ καλή απόκριση στο πάτημα του πεντάλ. Στο δρόμο το SEAT Leon FR 2,0 TDI, απλά πυροβολεί αδιακρίτως.
    Οι στροφές αποδεικνύονται «πεδίο δόξης λαμπρό» μιας και το πλαίσιο σε συνδυασμό με το XDS+ (το συγκεκριμένο σύστημα σε συνδυασμό με το ESP προσομοιάζει τη λειτουργία του μπλοκέ διαφορικού) επιτρέπουν στον οδηγό να κινηθεί ταχύτατα σε κάθε είδους καμπή χωρίς να «ιδρώσει».

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    FORD E-TRANSIT
    citroen