Ο 3λιτρος TwinPower turbo κινητήρας της «βασικής» Χ5, διακρίνεται για την πολιτισμένη του λειτουργία, την απόκρισή του και τις επιδόσεις που χαρίζει στο βαρύ αμάξωμα.

    Κινητήρας: «Κρύβει» το βάρος της Χ5

    28.701 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2019)

    Αυτή η BMW X5 που δοκιμάζουμε είναι η βασική έκδοση, όσο βασική βέβαια μπορεί να είναι μια έκδοση με 3λιτρο diesel κινητήρα και τιμή που ξεκινά από τα 96.500 ευρώ. Σημεία των καιρών φυσικά, αφού το πραγματικά premium σε αυτή την κλάση έχει «ξεφύγει» και σε αίσθηση και σε τεχνολογία και προφανώς και σε τιμή. Όπως και να χει και αφού μερικοί σταματήσουν την ανάγνωση εδώ, για τους υπόλοιπους τώρα ξεκινούν τα «καλά». Ο κινητήρας αυτός είναι ο γνωστός ΒMW TwinPower Turbo 3λιτρος straight six πετρελαιοκινητήρας της BMW, που εδώ αποδίδει 265 ίππους (400 ίππους στην κορυφαία έκδοση Μ50d) και 620 Νm ροπής από τις 2.000 έως τις 2.500 σ.α.λ., ροπή που σαφώς φτάνει και περισσεύει για να κινήσει το υπέρβαρο θηρίο.

    Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Χ5 ζυγίζει 2.185 κιλά (με οδηγό) και αν δεν το βλέπαμε ως νούμερο στις μετρήσεις, δεν θα το πιστεύαμε, αφενός γιατί στην πράξη δεν «φαίνονται» και, αφετέρου γιατί ο 3λιτρος εκτός από την πολιτισμένη, ήσυχη και γραμμική του απόδοση, προσφέρει και εξαιρετικές επιδόσεις. Παράλληλα και αναλογικά με το βάρος, χαμηλή είναι και η τιμή των 10,5 λτ./100 χλμ. κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες, με το 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic να είναι ο «αφανής» ήρωας στο όλο πακέτο.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    PEIRAIOS LEASING
    OPEL