5 φωτογραφίες »

Από την αγορά της Ιαπωνίας ξεκίνησε η αναβάθμιση του Mazda3.

Η Mazda δυνάμωσε τους Skyactiv-X και Skyactiv-D

6.889 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2020)

Η Mazda ξεκίνησε την αναβάθμιση του Mazda3 από την αγορά της Ιαπωνίας προσφέροντας μεταξύ άλλων στο μοντέλο της με τον Skyactiv-X κινητήρα περισσότερη ισχύ. Αύξηση είδε και ο turbodiesel Skyactiv-D 1,8 λίτρων.


Η Mazda ανακοίνωσε τις πρώτες βελτιώσεις στην τέταρτη γενιά του Mazda3 οι οποίες σε πρώτη φάση αφορούν την αγορά της Ιαπωνίας. Ξεκινώντας λοιπόν το ξετύλιγμα του κουβαριού, σε πρώτη φάση έχουμε την αναβάθμιση του τετρακύλινδρου κινητήρα βενζίνης Skyactiv-X 2,0 λίτρων ο οποίος προσφέρει πλέον περισσότερη ισχύ. Συγκεκριμένα οι Ιάπωνες κατέστησαν πλέον το μοτέρ ισχυρότερο κατά 10 ίππους και 16 Nm ροπής, δίνοντας πλέον στο μοντέλο συνολικά 190 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 240 Nm στις 4.500 σ.α.λ.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον, τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με αυτόν τον κινητήρα ονομάζονται e-Skyactiv X και διαθέτουν το ειδικό σήμα στα μπροστινά φτερά και την πίσω πόρτα.
 
Αύξηση στην απόδοση είδε και ο turbodiesel Skyactiv-D 1,8 λίτρων, ο οποίος απέκτησε παράλληλα και καλύτερη απόκριση γκαζιού. Η Mazda ισχυρίζεται πως το εν λόγω μοτέρ προσφέρει πλέον 14 περισσότερους ίππους με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς να ορίζεται στα 130 άλογα στις 4.000 σ.α.λ. και τη ροπή να παραμένει σταθερή στα 270 Nm από 1.600 έως 2.600 σ.α.λ. Από κει και πέρα η Mazda εξόπλισε τον βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 2,0 λίτρων με ένα νέο εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, συμπληρώνοντας το στάνταρ αυτόματο.
 
Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν βελτιώσεις στο σύστημα ανάρτησης που προσφέρει πλέον καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών και βελτίωση της οδήγησης και του χειρισμού, ενώ η ημι-αυτόνομη λειτουργία οδήγησης επιπέδου 2 Cruising & Traffic Support (CTS) λειτουργεί τώρα σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, από το όριο των 55 χλμ / ώρα. Καλύτερη απόκριση έχει πλέον και το προσαρμοζόμενο cruise control.
 
Τέλος, μιλώντας πάντα για την αγορά της Ιαπωνίας η Mazda εισάγει και μία νέα περιορισμένη έκδοση του 3 για να γιορτάσει τα 100 χρόνια ζωής της και τον τίτλο που κατέκτησε το μοντέλο για το σχεδιασμό του.

NEO TRANSPORTER
test center