Το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει αγωνιστεί στην ανάβαση του Pikes Peak έγινε η Bentley Continental GT.

O τρεις φορές νικητής του αγώνα, Rhys Millen ήταν πίσω από το τιμόνι.

«Βασίλισσα» του Pikes Peak η Continental GT

3.675 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2019)

Το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει αγωνιστεί στην ανάβαση του Pikes Peak έγινε η Bentley Continental GT, κάνοντας δικό της το ρεκόρ της ιστορικής διαδρομής.

Έχοντας τον τρεις φορές νικητή του αγώνα, Rhys Millen πίσω από το τιμόνι, το βρετανικό μοντέλο κατάφερε να διανύσει στη διαδρομή σε 10 λεπτά και 18.488 δευτερόλεπτα, κάνοντας δικό του το ρεκόρ της συγκεκριμένης κατηγορίας, που διατηρούσε από το 2015 ο David Donner που οδήγησε μία Porsche 911 Turbo S σε χρόνο 10:29.9.
 
Η Bentley Continental GT κάτω από το καπό έχει τον W12 6,0 λίτρων κινητήρα που προσφέρει 635 ίππους, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 333 χλμ./ώρα.
 
Η κατάκτηση αυτού του ρεκόρ ήρθε να προστεθεί στο περσινό επίτευγμα της μάρκας, καθώς η Bentley από το 2018 διατηρεί το ρεκόρ και στην κατηγορία των SUV παραγωγής με την Bentayga να καλύπτει τη διαδρομή σε 10 λεπτά 49.902 δευτερόλεπτα.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η επιτυχία της μάρκας αποτελεί ένα σημαντικό δώρο για την Bentley, η οποία γιορτάζει τα 100 χρόνια ζωής, με τον συγκεκριμένο αριθμό να μεταφέρεται και στην γρίλια του μοντέλου.

Toyota
moto