Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας

  Διαβάστηκε από 21905 αναγνώστες

  Το αρχαιολογικό μουσείο Βέροιας εκθέτει ευρήματα της ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου που έχουν ανασκαφεί στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας. Δείτε ευρήματα από τάφους, όπως αγγεία, όπλα και κοσμήματα, προτομές και αγάλματα, μακέτα θολωτού τάφου, επιγραφές και ειδώλια. Συνεχίστε στην αίθουσα των ρωμαϊκών χρόνων και θαυμάστε πορτρέτα, γλυπτά και κοσμήματα. Στον προαύλιο χώρο του μουσείο ξεχωρίστε επιτύμβιες στήλες, επιγραφές και τους τιμητικούς βωμούς. Αν και οι εκθέσεις δεν είναι αντιπροσωπευτικές της ιστορίας της Ημαθίας, διότι απουσιάζουν εκθέματα από την προϊστορική περίοδο (περιοχή Νικομήδειας), θα τροφοδοτήσετε τη σκέψη σας με πλούσιο υλικό από την ιστορία του ευρύτερου τόπου, κομμάτι του οποίου είναι και η Βέροια.

   

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  Tags: ΕΔΕΣΣΑ
   
  • Τιμόθεος

   Επίσης, η όμορφη και βραβευμένη Δημόσια Βιβλιοθήκη. Κορυφαίος προορισμός για όλη την οικογένεια για μια όμορφη και δημιουργική ημέρα.

     1
  • loukia

   Η παναγία Σουμελά... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ... Ο μητροπολίτης παντελεήμων σώφρων, κ.τ.λ. να προσέξει πολύ πιο καλύτερα την μονή, κ.τ.λ. από κάποια μικροπροβλήματα...

    

  που να μεινετε - ΕΔΕΣΣΑ

  • Εμπειρία στην πιο σαγηνευτική γωνιά

   Το Hotel Spa Nymfes είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να επισκεφθούν μια σαγηνευτική γωνιά της χώρας μας, τον μοναδικό τόπο των Λουτρών Πόζαρ και να γνωρίσουν την ομορφιά, τη γαλήνη και τις πολύτιμες ιαματικές ιδιότητες των νερών.
    2384091570, 2384091571 Περισσότερα
  • Η αποθέωση της φύσης

   Εκεί που ο πολιτισμός παραχωρεί τη θέση του στα πλατάνια της φύσης και των αιώνων βρίσκεται κτισμένος ο "ΝΟΣΤΟΣ". Η παραδοσιακή εικόνα, η ώχρα των τούβλων και τα ξύλινα παραθυρόφυλλα ενσωματώνουν αρμονικά το κτίριο στη φύση.
    2384091510 Περισσότερα

  τι να κανετε - ΕΔΕΣΣΑ