Γιατί το LPG σε κάνει να ξεχνάς να κοιτάς… τον δείκτη καυσίμου

Γιατί το LPG σε κάνει να ξεχνάς να κοιτάς… τον δείκτη καυσίμου

15898 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/3/2023

Ο καιρός ανοίγει, ο ανοιξιάτικος ήλιος κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του και ο αέρας, παρά δυσκολίες & κακοδαιμονίες που βιώνουμε, «μυρίζει» εκδρομή. Οι πρώτες αποδράσεις εκτός πόλης έχουν γίνει ήδη και το μόνο που μπορεί πλέον να σταθεί εμπόδιο για επανάληψη τους, είναι η τιμή των καυσίμων. Εξαίρεση αποτελεί η τιμή του υγραερίου LPG στο αυτοκίνητό!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. (EUROPE GAS)
AUTOFLASH GAS

Οι αποδράσεις εκτός πόλης προσφέρουν και «αποδράσεις» από την καθημερινότητα, κάτι το οποίο όλοι έχουμε ανάγκη. Τώρα που ο καιρός ανοίγει, όλο και πιο πολύ τα σαββατοκύριακα (κι όχι μόνο) «φωνάζουν» για εκδρομή. Γιατί λοιπόν να μη φορτώσετε το αυτοκίνητό σας και να κατευθυνθείτε προς κάποιο προορισμό εκτός του αστικού περιβάλλοντος; Πολλοί θα απαντήσουν στο παραπάνω ερώτημα πως με τέτοιες τιμές στα καύσιμα, η εξόρμηση με το αυτοκίνητο αποτελεί… είδος πολυτελείας! Όχι όμως και για όσους χρησιμοποιούν ως καύσιμο το LPG (υγραέριο) στο αυτοκίνητό τους.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αν το σκέφτεσαι για μετατροπή, ήρθε η ώρα

Σίγουρα, στις τιμές των καυσίμων δε μπορούμε να επέμβουμε. Αλλά μέσα σε όλο αυτό το «ράλι» τιμών, αξίζει να αναφέρουμε πως το υγραέριο συνεχίζει να είναι το οικονομικότερο όλων, όντας o «βασιλιάς οικονομίας» των καυσίμων. Για το λόγο αυτό, το υγραέριο αποκτά ολοένα και πιο φανατικό κοινό, το οποίο πίνει νερό στο όνομά του (δείτε εδώ με 1 κλίκ σχόλια από 100ντάδες κατόχους αυτοκινήτων με εγκατάσταση LPG).

Στις μέρες μας, παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις καινούργιων αυτοκινήτων, υπάρχουν αρκετοί που στρέφονται στην αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου με εργοστασιακό κινητήρα καύσης υγραερίου (όπως το Dacia Duster ή το SEAT Ibiza), ενώ οι περισσότεροι στρέφονται στην οικονομική λύση της μετατροπής σε LPG του αυτοκινήτου τους.
 
Αν ανήκεις στην δεύτερη ομάδα ανθρώπων, ειδικά την άνοιξη, είναι η κατάλληλη περίοδος  να περάσεις από τη σκέψη στην πράξη. Συνήθως, τότε αρχίζει να αυξάνεται η ζήτηση για μετατροπή σε LPG στους εξειδικευμένους εγκαταστάτες, κάτι που σημαίνει πως είναι πιο φθηνή, ενώ η απόσβεση της γίνεται σε ένα καλοκαίρι.
 

Των φρονίμων τα παιδιά, προσέχουν και που φουλάρουν υγραέριο!

Όπως συμβαίνει και στον υπόλοιπο κλάδο των καυσίμων (με τη βενζίνη και το diesel), έτσι και το LPG μαστίζεται από παραβατικότητα. Ορισμένοι «επιτήδειοι» παρανόμως, πωλούν το βιομηχανικό υγραέριο -το οποίο είναι χαμηλότερης φορολογίας και ποιότητας- για υγραέριο κίνησης.
 
Όπως γίνεται κατανοητό, τα αργά αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού δεν μπορούν να προστατεύσουν πλήρως τον καταναλωτή. Για το λόγο αυτό, οι υγιείς εταιρείες του κλάδου των καυσίμων έχουν πάρει τα δικά τους «μέτρα αντιμετώπισης».

Ξεχωριστό παράδειγμα αποτελεί η Coral Gas, η οποία εφαρμόζει στο υγραέριο που διαθέτει και διανέμει στα πρατήριά της, την πρωτοποριακή καινοτομία του συστήματος μοριακού ιχνηθέτη.

Ο μοριακός ιχνηθέτης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα ποσοτικού και ποιοτικού ελέγχου του υγραερίου κίνησης (LPG), που εφαρμόζεται σε ολόκληρη τη διαδικασία της διανομής έως και την αντλία του πρατηρίου. Ο ιχνηθέτης τοποθετείται σε ελάχιστη ποσότητα (miligram/τόνο) χωρίς να μπορεί να αλλοιωθεί, ούτε να αφαιρεθεί, αλλά μπορεί να ελεγχθεί επιτόπου με ειδικά συστήματα δίνοντας πληροφορίες για το εάν το καύσιμο έχει νοθευτεί και πόσο. Φυσικά τα κινητά συνεργεία της δημοφιλούς εταιρείας, με συνεχείς δειγματοληπτικούς ελέγχους (ανά την Ελλάδα) κάνουν guarantee την απόλυτη εφαρμογή και την 100% καθαρότητα του υγραερίου κίνησης Coral Gas

Δεν είναι τυχαίο (και το διασταυρώνουμε από εκατοντάδες σχόλια στα Social media) πως το 3πτυχο: Kαλή εγκατάσταση (καλή ρύθμιση του LPG kit από επαγγελματία εγκαταστάτη), συνεπές (και φθηνό) service LPG καθώς και καθαρό καύσιμο οδηγεί σε ξεγνοιασιά (οι ίδιοι οι κάτοχοι μιλάνε για το υγραεριοκίνητο τους ως ΕΠΕΝΔΥΣΗ και όχι ως …κόστος).
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ