Coral Gas: Επιλέγεις το σωστό πρατήριο LPG - Καις λιγότερο από τα μισά!

Coral Gas: Επιλέγεις το σωστό πρατήριο LPG - Καις λιγότερο από τα μισά!

13528 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/11/2022

Με τις τιμές των καυσίμων να έχουν ξεφύγει και την τιμή του υγραερίου κίνησης να κοστίζει λιγότερο από τα μισά της βενζίνης, το LPG αποτελεί δέλεαρ! Οι κίνδυνοι όμως της νοθείας και της παρατυπίας συνεχίζουν να ελλοχεύουν, αλλά η Coral Gas δίνει το παρόν και εγγυάται για τη σωστή ποιότητα και ποσότητα του LPG στα πρατήριά της.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. (EUROPE GAS)
AUTOFLASH GAS

Ακούμε κατά περιόδους για  «λουκέτα» σε διάφορα πρατήρια καυσίμων, έπειτα από κρατικούς ελέγχους για νοθεία καυσίμων ή για άλλους λόγους (παρατυπίας και αθέμιτης κερδοσκοπίας).
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Παρατυπίες & νοθείες και στο υγραέριο κίνησης

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε δημιούργησε χιλιάδες «πιστούς», αφού με αυτό καίνε λιγότερο από τα μισά! Αυτό είναι και το σημαντικό του πλεονέκτημα που δεν περνάει «απαρατήρητο» στις μέρες μας, όταν βενζίνη και diesel «φλερτάρουν» με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο.

Όμως, όπως συμβαίνει στο σύνολο των καυσίμων, έτσι και στο υγραέριο κίνησης η παραβατικότητα (επιτήδειων κερδοσκόπων) συνυπάρχει με τα διακριτά οφέλη οικονομίας που αυτό προσφέρει.

Συχνό φαινόμενο, από «πονηρούς» που πωλούν για υγραέριο κίνησης LPG, το βιομηχανικό, που είναι υγραέριο χαμηλότερης φορολογίας (άρα διαφυγόντα έσοδα για τα κρατικά μας ταμεία)  αλλά και απόδοσης (με συνέπεια μηχανικές φθορές και κόστη που μετακυλίονται στους αθώους κατόχους υγραεριοκίνητων αυτοκινήτων).

Σύμφωνα με επίσημες αναφορές, το 20% του υγραερίου κίνησης που πωλείται στην Ελλάδα -περίπου 65 χιλιάδες μετρικοί τόνοι- προέρχεται από παραδόσεις υγραερίου βιομηχανίας χαμηλότερου φόρου κατανάλωσης, οι οποίες προφανώς γίνονται παράνομα.

Αυτό που δεν γνωρίζουν αρκετοί όμως, είναι πως όπως συμβαίνει σε όλα τα νοθευμένα καύσιμα έτσι και το βιομηχανικό υγραέριο μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον κινητήρα του αυτοκινήτου σας, καθώς και στην «τσέπη» σας. Ο λόγος είναι ότι διαθέτει λιγότερο προπάνιο και υψηλότερες θειούχες ενώσεις, που συνεπώς επηρεάζουν την καύση του κινητήρα μολύνοντας ταυτόχρονα περισσότερο το περιβάλλον.
 

appodixi: Η εφαρμογή bonus των πολιτών με έλεγχο των αποδείξεων

Για να βάλει τέλος στη δράση των επιτήδειων, η πολιτεία έχει πάρει «μέτρα» με εντατικότερους ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων, καθώς και με τη νέα εφαρμογή appodixi για smartphone της ΑΑΔΕ, για τον έλεγχο των αποδείξεων.

Χάρη σε αυτή τα «αντανακλαστικά» του κρατικού ελεγκτικού μηχανισμού γίνονται γρηγορότερα, αφού οι πολίτες μπορούν -αφότου την κατεβάσουν-  να ελέγξουν αν η απόδειξη είναι νόμιμη ή πλαστή, όπου στην περίπτωση της δεύτερης, οι πολίτες θα ανταμείβονται με κάποιο ποσό και οι παραβάτες θα τιμωρούνται αναλόγως.

Ήδη η εν λόγω εφαρμογή έχει φέρει αποτελέσματα, βάζοντας «λουκέτα» σε πολλά πρατήρια που κερδοσκοπούσαν σε βάρος , είτε με νοθευμένα καύσιμα είτε με άλλες παρατυπίες (δεν «έκοβαν» απόδειξη, έδιναν παλαιότερες αποδείξεις, λάθος τιμές κλπ.).
 

Στα πρατήρια με το σήμα Coral Gas υπάρχει σχέδιο (εγγύησης ποιότητας)!

Στα πρατήρια της Coral Gas ανεφοδιάζετε το τεπόζιτό σας χωρίς να έχετε κάποιο από τα παραπάνω «άγχη». Κι αυτό γιατί πίσω από την λειτουργία του “πανταχού παρόντος” δικτύου (πρατηρίων της), υπάρχει σχέδιο. Σχέδιο που εξασφαλίζει εγγύηση, ποιότητα και ποσότητα στο προϊόν και στις υπηρεσίες προς τους κατόχους υγραεριοκίνητων.

Προφανώς μετά τον ανεφοδιασμό λαμβάνετε πάντα τη νόμιμη απόδειξη. Σημαντικό το ότι πάντα σε αυτά τα πρατήρια γνωρίζετε την ακριβή ποσότητα και τιμή που πληρώσατε (αφού αναγράφεται αναλυτικά στην απόδειξη), χωρίς «κόλπα» και παρατυπίες.

ΜΑ στις μέρες μας –ακόμη πιο- σημαντικό είναι πως είστε σίγουροι πως «γεμίζετε» το αυτοκίνητο σας με υγραέριο κίνησης κι όχι το χαμηλότερης ποιότητας βιομηχανικό.  Δηλαδή γνωρίζετε πως διατηρείται την απόδοση και την διάρκεια ζωής του κινητήρα σας. Ταυτόχρονα, το καλύτερης ποιότητας LPG σας προσφέρει αυξημένη χιλιομετρική απόδοση, γεγονός που μειώνει τις «συχνότητα» των επισκέψεων σας στο πρατήριο.
 

Έλεγχος καθαρότητας LPG με την καινοτομία του μοριακού ιχνηθέτη

Σημαντικό και μη αμελητέο, είναι πως η Coral Gas πρωτοπορώντας στον κλάδο, έχει  εισάγει την τεχνολογία του μοριακού ιχνηθέτη στα καύσιμα των πρατηρίων της, με βάση τον οποίο ο οδηγός είναι σίγουρος ότι το υγραέριο κίνησης που προμηθεύεται έχει σωστή ποιότητα και ποσότητα (ενώ η εφευρετική εταιρεία –με βάση αυτή την τεχνολογία- εξασκεί τους δικούς της αιφνίδιους ελέγχους διασφάλισης της καθαρότητας και ποιότητας).

Για την ιστορία. Η μοριακή ιχνηθέτηση είναι προϊόν αποκλειστικής συνεργασίας της Coral Gas με την Authentix (USA). Η διαδφικασία που ακολουθείται είναι η εξής:

  • εισάγεται στο υγραέριο σε απειροελάχιστη ποσότητα.
  • μέσω εξειδικευμένου εξοπλισμού, καταμετρείται το ποσοστό του, ανιχνεύοντας τυχόν μεταβολές και δίνοντας τη δυνατότητα για ταυτοποίηση του καυσίμου με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια.
  • χρησιμοποιείται χωρίς να μεταβάλει καμία από τις φυσικές ή χημικές ιδιότητες του υγραερίου. 
Η διαδικασία υλοποιείται και ελέγχεται από τις ειδικές, κινητές μονάδες Ποιοτικού & Ποσοτικού Ελέγχου Πρατηρίων της Coral Gas, οι οποίες βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα µε τα πρότυπα ποιότητας ISO 9001.

Οι εν λόγω μονάδες πραγματοποιούν αιφνίδιους ελέγχους σε όλα τα πρατήρια που φέρουν το σήμα Coral Gas, χρησιμοποιώντας έναν πιστοποιημένο μετρητή μάζας, που μετράει ταυτόχρονα όλες τις μεταβλητές που επηρεάζουν την ποσότητα (μάζα, πυκνότητα, θερμοκρασία). Έτσι, πιστοποιείται η σωστή λειτουργία του διανομέα υγραερίου κίνησης στα πρατήρια και διασφαλίζεται  με απόλυτη ακρίβεια, η ποιότητα και η ποσότητα του υγραερίου κίνησης.


Ξέρεις, ποια είναι τα πρατήρια, που φουλάρεις με το φθηνότερο & καθαρότερο καύσιμο της αγοράς;
- Με υγραέριο (lpg) καίς λιγότερο από τα μισά (σε σχέση με βενζίνη)
- Να είσαι σίγουρος πως σού βάζουν lpg κίνησης (όχι βιομηχανικό)
- Στα πρατήρια Coral gas ξέρεις τι βάζεις (ποιότητα-απόδοση guarantee)
- Έλεγχος καθαρότητας lpg με την κοινοτομία του μοριακού ιχνηθέτη
Aν είστε ήδη κάτοχος υγραεριοκίνητου, έχετε εμπειρία νοθευμένου Lpg (το οποίο σας “γονάτισε” το αμάξι) ?
ή βάζετε πάντα από το ίδιο πρατήριο (για να χετε ήσυχο το κεφάλι σας) ? Μοιραστείτε μαζί μας την άποψη σας.

 

Tags: LPG, CORAL GAS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ