• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  25/5/2004
Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/5/2004
Θέματα αγοράς mtx
Mεταχειρισμένη BMW 316 του 2000
Η μικρότερη από πλευράς κινητήρα έκδοση τηςσειράς 3 διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει νασυνδυάζει ένα αυτοκίνητο για να έχει μια καλή καιεπιτυχημένη μεταπωλητική πορεία.
H σειρά 3 με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων αποτελεί μια αξιόλογη πρόταση στη μεσαία κατηγορία, αφού συνδυάζει πρεστίζ, πολυτέλεια, άνεση, προβλέψιμη οδική συμπεριφορά και υψηλό επίπεδο παθητικής ασφάλειας, καλύπτοντας έτσι τις αυξημένες απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή.
Η BMW 316 είναι ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει για το αυξημένο πρεστίζ του (λόγω φυσικά του ονόματος) αλλά και για την έμφαση που έχει δοθεί σε θέματα παθητικής ασφάλειας και υψηλής τεχνολογίας. Το facelift που δέχτηκε το 2001 κάνει το απελθόν μοντέλο (1998-2001) ακόμα πιο προσιτό και ευέλικτο στην κατηγορία των μεταχειρισμένων. Η σχεδίαση του οχήματος είναι αναμφισβήτητα σύγχρονη με βασικό στοιχείο τις κομψές γραμμές που ακολουθούνται κατά μήκος του αμαξώματος. Στο εσωτερικό εντυπωσιάζει η ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης των επιμέρους τμημάτων, ενώ και η εργονομία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Οι χώροι είναι ικανοποιητικοί σε μέγεθος για τη μεταφορά 4 ενήλικων επιβατών με το χώρο αποσκευών να ανέρχεται στα 440 λίτρα. Η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι ουδέτερη και η σταθερότητα εντυπωσιακή ακόμα και κοντά στην τελική ταχύτητα του οχήματος. Το μηχανικό σύνολο των 1,6 λίτρων εμφανίζει ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία, αλλά δεν εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις που προσδίδει στο 1.270 κιλών αμάξωμα.

Το πέρασμα του χρόνου
Σε γενικές γραμμές τα Γερμανικά μοντέλα αποδεικνύονται αξιόπιστα. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε στην BMW (και πιο συγκεκριμένα στη σειρά 3) η οποία τα μόνα προβλήματα που έχει παρουσιάσει είναι ορισμένοι τριγμοί στα καθίσματα και σε πολύ μικρότερο βαθμό ορισμένες δυσλειτουργίες στα ηλεκτρικά κυρίως στο ράδιο-cd.

Συχνότερα προβλήματα
• Τριγμοί στα καθίσματα κυρίως οδηγού και συνοδηγού
• Εμπλοκή ηλεκτρικών συστημάτων (κυρίως το ράδιο-cd)

Αξίζει να το αγοράσω;
H σειρά 3 με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων αποτελεί μια αξιόλογη πρόταση στη μεσαία κατηγορία οχημάτων, αφού συνδυάζει πρεστίζ, πολυτέλεια, άνεση, προβλέψιμη οδική συμπεριφορά και υψηλό επίπεδο παθητικής ασφάλειας, καλύπτοντας έτσι (σε όλους τους τομείς) τις αυξημένες απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή.