Ηοnda Jazz – Ολοκληρωμένη λύση από 14.400 ευρώ

Πρακτικότητα και ευελιξία παρέχει το Jazz, παρά τις κομπακτ διαστάσεις του.

To νεανικό προφίλ του Jazz είναι αισθητό και στο εσωτερικό του.

O Duke Ellington θεωρείται ένας από τους θεμελιωτές της μουσικής Jazz.

Ηοnda Jazz – Ολοκληρωμένη λύση από 14.400 ευρώ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/3/2012

To Jazz ξεχωρίζει για τον άριστο συνδυασμό ευελιξίας με την αυξημένη πρακτικότητα σε κόμπακτ διαστάσεις. Χαρακτηριστικό που γίνεται άμεσα αισθητό σε αυτόν που θα εισέλθει στο εσωτερικό του όπου θα φιλοξενηθούν με άνεση τέσσερα ενήλικα άτομα. Επίσης το χαμηλό κεντρικό τούνελ διευκολύνει περαιτέρω, όπως και η δυνατότητα ανασήκωσης των βάσεων των πίσω καθισμάτων κατά 90 μοίρες επιτρέποντας τη μεταφορά ενός ψηλού αντικειμένου σε όρθια θέση.
Για τις αποσκευές, ο αντίστοιχος μεγάλος χώρος είναι 335 λτ. και αυξάνεται έως τα 883 λτ. (μέχρι το ύψος των παραθύρων) με την πολύ εύκολη αναδίπλωση του πίσω καθίσματος. Επιπλέον, η καμπίνα του μικρού Honda διαθέτει σύγχρονη εικόνα, στιβαρή συναρμογή και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.
Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του Jazz είναι η φιλικότητα στην οδήγηση και οι επιδόσεις που προσφέρει το δυνατό και οικονομικό μοτέρ των 1,4 λτ.
Σε κάθε περίπτωση, έχουμε να κάνουμε ένα ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα μικρά μοντέλα.

Γιατί αξίζει να το αγοράσετε:
Γιατί είναι πολύ πρακτικό, οικονομικό, ευρύχωρο, αξιόπιστο και ευκολοδήγητο

Τιμή τιμοκαταλόγου 14.400 ευρώ
Προσφορές: Έκπτωση 500 ευρώ

Τεχνικά στοιχεία

Honda Jazz 1,4
Ίσχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 99/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.): 127/4.800
Mέση κατανάλωση (λτ./100 χλμ.): 5,5 λτ./100 χλμ.
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.): 126

Jazz Hybrid
Ίσχύς συνδυαστική (Ίπποι/σ.α.λ.): 88/5.800
Ροπή (Nm/σ.α.λ.): 121.4.500
Mέση κατανάλωση (λτ./100 χλμ.): 4,5 λτ./100 χλμ.
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.): 104

Jazz….η μουσική
Πρόκειται ακόμα για ένα είδος μουσικής που είναι αποτέλεσμα της δημιουργικότητας των αφροαμερικανών. Εμφανίστηκε περίπου στις αρχές του 20ου αιώνα και αρχικά ήταν ένα «πάντρεμα» μεταξύ αφρικανικής και ευρωπαϊκής μουσικής. Η λέξη Jazz χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1915 στη διάλεκτο αργκό των κατοίκων του Σικάγο εκφράζοντας αυτό το νέο είδος μουσικής το οποίο στην περιοχή της Νέας Ορλεάνης ακούγονταν τουλάχιστον μία δεκαετία πριν χωρίς επίσημη ονομασία. Ετοιμολογικά η αργκό λέξη jazz προέρχεται από τη λέξη jasm που καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1860 με παραπλήσιες ερμηνίες όπως πνεύμα, ενέργεια, σθένος. Παρόλο που το νέο αυτό είδος μουσικής το 1915 θεωρούνταν ταμπού, μία πρώτη επίσημη προσέγγιση δόθηκε σε άρθρο της εφημερίδας Chicago Daily Tribune στις 11 Ιουλίου του 1915. Ο συντάκτης του άρθρου ξεκινά λέγοντας «Τα blues είναι η jazz και η jazz είναι τα blues» ενώ στη συνέχεια εξηγεί ότι η jazz αποτελεί ένα νέο είδος εμπορικής ονομασίας μία πιο πρόσχαρης εκδοχής των blues προκειμένου αυτά να είναι πιο ελκυστικά στο ευρύ κοινό. Τα βασικά όργανα που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες της jazz είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του είδους και θεωρείται πως έχουν λίγο διαφορετικά χαρακτηριστικά από όσα ίδια χρησιμοποιούνται στα υπόλοιπα είδη. Τα κυριότερα είναι μπάσο, τύμπανα, κιθάρα, πιάνο, βιολί, τρομπέτα, τρομπόνι και φυσικά σαξόφωνο. Εν τω μεταξύ, οι καλλιτέχνες που έθεσαν τις βάσεις για την ανάπτυξη της είναι πολλοί και σημαντικοί. Εξέχουσα μορφή θεωρείται ο πιανίστας “Duke” Ellington (1899-1974), ο κλαρινίστας Benni Goodman (1909-1986) γνωστός και ως ο βασιλιάς του Swing, οι δύο πιο σημαντικές στιγμές του οποίου είναι τα τραγούδια «If I could be with you» και Goody, Goody. ¨Αλλοι διάσημοι καλλιτέχνες της jazz είναι οι Miles Daves, John Coltrane, Dizzy Gilespie, Telonious Monk, Billie Holiday, Ella Fitzgerland και ο Louis Armstrong (βασικός εκφραστής της Dixieland, δηλαδή της jazz του αμερικάνικου Νότου).