Ελέγξτε τα λάδια και το νερό του ψυγείου.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ελέγξτε τα λάδια και το νερό του ψυγείου.

Πριν ξεκινήσετε

Έλεγχος λαδιών και νερού ψυγείου


Η πίεση ελαστικών είναι κάτι που πρέπει να ελέγχετε πριν από κάθε μεγάλο ταξίδι.

Η πίεση ελαστικών είναι κάτι που πρέπει να ελέγχετε πριν από κάθε μεγάλο ταξίδι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Καλό είναι να ελέγξετε την στάθμη των λαδιών του κινητήρα, αλλά και του νερού του ψυγείου. Γενικότερα, καλό θα ήταν να τσεκάρετε τα υγρά του υδραυλικού τιμονιού, αλλά και το υγρό των φρένων.

Πίεση ελαστικών
Θα πρέπει να ελέγξετε τις πιέσεις των ελαστικών για να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Έχετε υπόψη σας ότι μια λάθος πίεση των ελαστικών μπορεί να αυξήσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. Επίσης, μην παραλείψετε να ελέγξετε την πίεση της ρεζέρβας, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο κλατάρισμα.

Καθαρισμός τζαμιών
Οι κακές καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με ένα βρώμικο παρμπρίζ ή λερωμένα παράθυρα, μπορεί να καταστούν παράγοντας άκρως κουραστικός και επικίνδυνος. Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε να καθαρίσετε όλα τα τζάμια με κάποιο καθαριστικό τζαμιών.

Έλεγχος Δέσμης Φώτων
Τα φώτα του αυτοκινήτου πρέπει να λειτουργούν άψογα, είτε αυτά αφορούν στην ορατότητά μας είτε στην προειδοποίηση των άλλων οδηγών (φλας και φρένα στοπ). Δε χρησιμοποιούμε τους προβολείς ομίχλης, αν δεν έχει ομίχλη, ούτε τους προβολείς αν υπάρχει προπορευόμενο ή αντίθετα ερχόμενο όχημα. Αν δε διαθέτετε φώτα Xenon, που είναι αυτορυθμιζόμενα, στο φορτωμένο όχημά σας πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το σχετικό διακόπτη στο ταμπλό του αυτοκινήτου (στα σύγχρονα αυτοκίνητα) ή χειροκίνητα με το ρυθμιστή πάνω στους προβολείς (στα παλαιότερα μοντέλα). Οφείλετε να έχετε ένα σετ λάμπες και ασφάλειες, στην περίπτωση που κάποια καεί!

Ρύθμιση καθρεφτών
Είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε σωστά και να τους καθαρίσετε πριν το ταξίδι έτσι, ώστε να αποδίδουν σε όλο το εύρος των δυνατοτήτων τους.

Hyundai
OPEL