Το Leon φέρει αρκετές νέες τεχνολογίες. Μεταξύ αυτών το SEAT Drive Profile που επιτρέπει την εναλλαγή διαφορετικών οδηγικών στιλ.

Το Leon φέρει αρκετές νέες τεχνολογίες. Μεταξύ αυτών το SEAT Drive Profile που επιτρέπει την εναλλαγή διαφορετικών οδηγικών στιλ.

Πλούσιο τεχνολογικά

38.120 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2012)

Ενδεικτικό στο τρίτης γενιάς Leon είναι και το υψηλό τεχνολογικό επίπεδο, τόσο σε θέματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όσο και σε οικονομίας. Πιο αναλυτικά, εφοδιάζεται με το σύστημα SEAT Drive Profile που επιτρέπει την εναλλαγή των οδηγικών στιλ (eco, comfort και sport) κατά τις επιθυμίες του οδηγού, επηρεάζοντας την υποβοήθηση στο τιμόνι, την απόκριση στο γκάζι, αλλά και τον ήχο του κινητητήρα (στις εκδόσεις FR). Εδώ μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι, για όλες τις εκδόσεις με ιπποδύναμη μέχρι 150 ίππους, η ανάρτηση έχει γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά και πίσω ημιάκαμπτο άξονα. Οι πιο ισχυρές εκδόσεις εξοπλίζονται με πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Συνεχίζοντας, το ισπανικό μικρομεσαίο εξοπλίζεται με σύστημα που ενημερώνει τον οδηγό για το επίπεδο κούρασης (Drowsiness detection) προτείνοντάς του να σταματήσει αν πρέπει, το σύστημα Full Beam Assistant, που ρυθμίζει αυτόματα τη δέσμη των φώτων (σε ταχύτητες άνω των 60 χλμ./ώρα), αλλά και το Heading Control που διορθώνει το τιμόνι προκειμένου ο οδηγός να κρατηθεί στην πορεία του. Μελλοντικά θα προστεθούν και νέα συστήματα ασφάλειας όπως το σύστημα ανάγνωσης σημάτων κυκλοφορίας, το adaptive cruise control και το Front Assist (αυτόματο φρενάρισμα).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Τέλος, αναφορικά με την παθητική ασφάλεια να αναφερθεί πως στις δοκιμές του EuroNCAP έλαβε πέντε αστέρια, ενώ από τη βασική του έκδοση εφοδιάζεται με 7 αερόσακους.

AUTOFIT PASXA
4green