• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Insignia ST wagon, ένα από τα μοντέλα που παρουσίασε η Opel στην έκθεση της Σαγκάης

Η Opel ξανά στη Σαγκάη με 3 νέα μοντέλα

1.985 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/4/2013

Ύστερα από πέντε χρόνια απουσίας από το σαλόνι της Σαγκάης, η Opel αποφάσισε να επιστρέψει, παρουσιάζοντας όμως μόνο τρία νέα μοντέλα για την ανατολική αγορά.

 
Σε μια χρονιά ανακατατάξεων για τη GM, η Opel, αποφασίστηκε να μετέχει στην έκθεση της Σαγκάης με τρία νέα μοντέλα, εμβληματικά για τις επιδιωκόμενες πωλήσεις της εταιρείας στην κινεζική αγορά. Έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας της γερμανικής φίρμας, κάνουν το ντεμπούτο τους στην έκθεση τα: Insignia ST wagon, το Astra GTC coupe και Zafira Tourer minivan.
Σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων, τα νέα μοντέλα αντιπροσωπεύουν τους τρεις τύπους των οχημάτων που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην ολοένα και αυξανόμενη νέα γενιά της Κίνας: τα οχήματα τύπου break, minivans και κουπέ.
Ο στόχος της Opel είναι, αν και δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο για πολλούς λόγους, να αυξήσει τις πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα, καθώς το 2012 πούλησε μόνο 4.500 μοντέλα από τα οποία τα μισά είχαν κατασκευαστεί στα τοπικά εργοστάσια.
Σύμφωνα με έγκυρους γερμανούς αναλυτές, η Opel είναι «καταδικασμένη» να κινηθεί εκτός ευρωπαϊκής αγοράς αν θέλει να επιβιώσει. Οι συνεχώς μειούμενες πωλήσεις στην Ευρώπη, μονοδρομούν την κατεύθυνση που θα πρέπει να υιοθετήσει η εταιρεία, όπως είναι οι αγορές του υπόλοιπου κόσμου και ιδιαίτερα της Κίνας, έστω κι αν αυτό πρέπει να αποφασιστεί άμεσα μετά τις γερμανικές εκλογές το φθινόπωρο.