Τα ηλεκτρικά δεν φρενάρουν με τα φρένα!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα ηλεκτρικά δεν φρενάρουν με τα φρένα!

19.766 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2022)

Ακούγεται οξύμωρο, αλλά το σύστημα πέδησης σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χρησιμοποιείται μόνο στα φρεναρίσματα ανάγκης. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα ηλεκτρικά οχήματα επιβραδύνουν με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (αυτό μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική και την στέλνει πίσω στις μπαταρίες), για αυτό και ενδεικτικά, τακάκια ίσως χρειαστεί να αλλάξετε στα 150.000 χλμ.!!

Τι πρέπει να ξέρετε όμως για το σύστημα ανάκτησης ενέργειας και πως πρέπει να φρενάρετε;

Η απάντηση διαφέρει από ηλεκτρικό σε ηλεκτρικό όχημα, όμως κρατήστε αυτό ως βασική αρχή: με τα ηλεκτρικά πρέπει να προβλέπεις την κίνηση μπροστά και ουσιαστικά να επιβραδύνεις αφήνοντας το γκάζι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διαφορές:

Το Nissan LEAF μπορεί να οδηγηθεί ακόμη και με 1 πεντάλ.

Το Nissan LEAF μπορεί να οδηγηθεί ακόμη και με 1 πεντάλ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Σε κάποια μοντέλα όταν αφήνεις το γκάζι το μοντέλο φρενάρει έντονα (π.χ. Nissan LEAF). Σε άλλα θα πρέπει να πατάς πιο συχνά το φρένο  ακόμη και αν έχεις επιλέξει «Β» στο κιβώτιο (π.x. VW ID.3). Στα περισσότερα μπορείς να ορίσεις εσύ το πόσο θέλεις να φρενάρεις το αυτοκίνητο όταν αφήνεις γκάζι, ενώ κάποια (π.χ. Kia – Hyundai) μπορούν να φρενάρουν ακόμη και με το χέρι, πατώντας τα paddles πίσω από το τιμόνι! Αυτή μάλιστα η επιλογή, είναι που αρέσει -υποκειμενικά- περισσότερο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
ECANTER
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel