5 μικρά βενζίνης με «0-100» κάτω από 10 δευτερόλεπτα

5 μικρά βενζίνης με «0-100» κάτω από 10 δευτερόλεπτα

78.443 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2022)

Αυτά είναι τα 5 πιο γρήγορα «γήινα» μικρά μοντέλα στo 0-100 χλμ./ώρα, σύμφωνα πάντα με τις αναλυτικές μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center.

Μικρές σαΐτες: Τα 5 πιο γρήγορα «γήινα» μικρά!

Παραδοσιακά ένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουμε μάθει να κοιτάμε σε ένα μοντέλο είναι το 0-100 χλμ./ώρα, που παρότι στην καθημερινότητά μας ποτέ δεν θα το δοκιμάσουμε (σ.σ. δεν κάνει κανείς σε κάθε φανάρι εκκίνηση α λα Formula 1), ωστόσο είναι ενδεικτικό της δύναμης και της σπιρτάδας ενός αυτοκινήτου.

Για τον λόγο αυτό, εμείς ξεψαχνίσαμε τα αρχεία των μετρήσεων του AutoΤρίτη Τεστ Center και βρήκαμε τα πέντε καλύτερα μικρά μοντέλα βενζίνης στο 0-100, βάζοντας ως κριτήριο να έχει ιπποδύναμη μέχρι 130 ίππους, δηλαδή να είναι εμπορικό και όχι πιο ειδική (π.χ. σπορ) περίπτωση.

Πριν όμως σας παρουσιάσουμε τα 5 μοντέλα ας δούμε πως θα πετύχετε καλό 0-100 χλμ./ώρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πως θα κάνεις καλό 0-100 χλμ./ώρα

Η διαδικασία για το 0-100 είναι σχετικά απλή, αλλά και σύνθετη ταυτόχρονα. Για την επιτάχυνση από στάση αρκεί να σταματήσει κανείς σε επίπεδο δρόμο, να επιλέξει πρώτη και με το γκάζι σταθερό στις κατάλληλες στροφές (2.000 με 2.5000 στροφές για τα τούρμπο, κοντά στα κόκκινα για ατμοσφαιρικά), και να αφήσει τον συμπλέκτη ώστε να «εκτοξευθεί» μπροστά. Πριν επέμβει ο κόφτης γίνεται αλλαγή σε 2η σχέση και ούτω καθ' εξής. Φυσικά το 0-100 δεν υπολογίζεται με το μάτι, αφού υπάρχει απόκλιση στα κοντέρ και δεν μπορεί να υπάρχει συγχρονισμός με ένα χρονόμετρο χειρός. Γι αυτό και εμείς στο Auto Τρίτη χρησιμοποιούμε ειδικά δορυφορικά όργανα ακριβείας. Από εκεί και πέρα, εφόσον θέλετε να πειραματιστείτε ή να διασκεδάσετε για να πετύχετε καλό 0-100:
  • Απενεργοποιείστε το αντισπίν
  • Εκκινήστε στις σωστές στροφές
  • Μην αφήνετε το γκάζι στις αλλαγές
  • Απαλλαχθείτε από περιττά βάρη
  • Φροντίστε να έχετε καλά λάστιχα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
pvlhseis
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel