Για όχημα του είδους, η πολύ καλή λειτουργία της τετρακίνησης εξασφαλίζει απρόσκοπτη κίνηση, κυρίως σε διαδρομές με πατημένο χώμα
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Για όχημα του είδους, η πολύ καλή λειτουργία της τετρακίνησης εξασφαλίζει απρόσκοπτη κίνηση, κυρίως σε διαδρομές με πατημένο χώμα

Mercedes GLK

(19/11/2010)

To αμάξωμα της GLK χαρακτηρίζεται για το «τετραγωνισμένο» του σχήμα, κάτι που ενστικτωδώς καταφέρνει να ενισχύσει τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Στο εμπρός τμήμα το βλέμμα εστιάζει στη μεγάλη μάσκα με τις οριζόντιες γρίλιες, ενώ στο πλάι χαρακτηρίζεται από το μακρύ καπό, τους τονισμένους θόλους των τροχών και τις έντονες νευρώσεις. Πίσω είναι πιο λιτή αισθητικά. Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι τα 4.520x1.840x1.698 χιλ. για ΜxΠxΥ, και 2.755 χιλ. για το μεταξόνιο, ενώ ο χώρος των αποσκευών ξεκινά από τα 450 λίτρα (κάτω από το επίπεδο δάπεδο υπάρχουν άλλα 86 λτ. για μικροαντικείμενα) και φτάνει έως τα 1.550 λίτρα.


Γενικά είναι πολύ άνετη και με πολύ καλή ποιότητα κύλισης

Γενικά είναι πολύ άνετη και με πολύ καλή ποιότητα κύλισης

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η καμπίνα των επιβατών της GLK ξεχωρίζει για τις επίπεδες επιφάνειες, που υπάρχουν στο ταμπλό και στην κεντρική κονσόλα και θεωρείται κάπως πιο συντηρητικής σχεδίασης, αλλά ταυτόχρονα δείχνει πιο οικείο. Η ποιότητα είναι κορυφαία, ενώ ξεχωρίζουν οι επενδύσεις αλουμινίου. Από πλευράς εργονομίας, ο οδηγός δε θα συναντήσει κάποια "ιδιαιτερότητα", καθώς όλα τα επιμέρους χειριστήρια βρίσκονται σε σωστές θέσεις και αποστάσεις. Επίσης, η θέση οδήγησης είναι πολύ καλή και οι πολλαπλές ρυθμίσεις του καθίσματος και του τιμονιού βοηθούν στην εύρεσή της από άτομα κάθε αναστήματος.
H GLK διατίθεται με δύο σύνολα 3,0/3,5 λίτρων και απόδοσης 231/271 ίππων. Με το πρώτο η μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου φτάνει τα 210 χ.α.ω. ενώ τα 0-100 χ.α.ω έρχονται σε 7,6 δευτερόλεπτα (κατανάλωση 10,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα, ρύποι CO2: 244 γρ./χιλιόμετρο). Με το δεύτερο, τα αντίστοιχα νούμερα είναι: μέγιστη ταχύτητα 230 χ.α.ω., 0-100 χ.α.ω σε 6,7 δευτερόλεπτα (κατανάλωση 10,6 λίτρα/100 χιλιόμετρα, ρύποι CO2: 249 γρ./χιλιόμετρο).
H τετρακίνηση της GLK είναι η γνωστή, 4MATIC, της Mercedes, που κατανέμει τη ροπή σε ποσοστό 45:55 στον εμπρός και πίσω άξονα αντίστοιχα, ενώ συνεργάζεται με το ESP, το ASR και το 4ETS. Το κεντρικό διαφορικό αποτελείται από ένα νέο πολύδισκο συμπλέκτη και μεταφέρει επιπλέον 50 Nm ροπής στους τροχούς, όταν η πρόσφυση είναι πολύ χαμηλή. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 63.300 ευρώ.

Mercedes
skoda