• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
AIR4: Το ιπτάμενο Renault 4L
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

AIR4: Το ιπτάμενο Renault 4L

1.594 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2021)

Η Renault συνεργάστηκε με την εταιρεία σχεδιασμού TheArsenale με έδρα το Μαϊάμι για να δημιουργήσει ένα ιπτάμενο drone με ηλεκτρική ενέργεια που ονομάζεται AIR4 και αποτίει φόρο τιμής στο θρυλικό αυτοκίνητο της μάρκας, 4L.

Το Renault 4L έγινε drone

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της Renault, το 4L γίνεται 60 ετών. Προκειμένου λοιπόν η μάρκα να γιορτάσει το γεγονός, προσφέροντας τις ανάλογες τιμές στο μοντέλο της, προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου ιπτάμενου πρωτότυπου το οποίο έλαβε την ονομασία AIR4 και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία TheArsenale.
 

Kατασκευασμένο από ανθρακονήματα

Η ιδέα πίσω από το concept AIR4 θέλει να δείξει πως θα μπορούσε να επανασχεδιαστεί μελλοντικά ένα αυτοκίνητο του παρελθόντος σε περίπου 50 χρόνια από σήμερα. Το αμάξωμα, το οποίο έχει παρόμοιες γραμμές με το αρχικό αυτοκίνητο του 1961, είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Η Renault λέει ότι χρειάστηκαν «ώρες υπολογισμών και δοκιμών» για να διασφαλιστεί ότι η ακαμψία του αμαξώματος ήταν επαρκής για να χειριστεί όλες τις πιέσεις που ασκούνται κατά την απογείωση μέσω του drone.
 

Πρόσβαση στο εσωτερικό σηκώνοντας το αμάξωμα

Οι τέσσερις έλικες των δύο λεπίδων εμφανίζονται σε κάθε γωνία του αυτοκινήτου, όπως σε πολλά τυπικά drone. Τροφοδοτείται από μπαταρίες λιθίου ενώ κάθε έλικας μπορεί να ωθήσει 95 κιλά. Ο οδηγός έχει πρόσβαση στο αυτοκίνητο σηκώνοντας το πίσω μέρος του αμαξώματος, ενώ το εσωτερικό περιγράφεται ως «χρηστικό», αλλά δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.
 

Καλύπτει 26 μέτρα το δευτερόλεπτο

Η Renault ισχυρίζεται ότι το concept AIR4 έχει οριζόντια τελική ταχύτητα ικανή να καλύπτει 26 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, ενώ μπορεί να πετάξει σε ύψος έως και 700 μέτρα και έχει τη δυνατότητα να γέρνει έως και 70 μοίρες κατά την πτήση.
 

Βγαίνει σε περιοδεία

Σχεδιασμένο, κατασκευασμένο και κατασκευασμένο στη Γαλλία, το AIR4 θα εκτίθεται μέχρι το τέλος του έτους στο μουσείο Atelier Renault στο Παρίσι. Το 2022 θα προβληθεί στο Μαϊάμι, τη Νέα Υόρκη και το Μακάο.

Άλλη φάση!
-H Renault έβαλε το θρυλικό 4L πάνω σε έλικες και το έκανε ιπτάμενο.
-Κατασκευασμένο επίσημα από τη μάρκα για τα γενέθλια του μοντέλου.
-Όλο από ανθρακονήματα
-Καλύπτει 26 μέτρα το δευτερόλεπτο, κινείται με ρεύμα!
Θα μπορέσει ποτέ αυτό που βλέπουμε να μπει στη γραμμή παραγωγής. Είναι το μέλλον τα ιπτάμενα αυτοκίνητα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »