Abarth Classiche 1300 OT: Ο «Σκορπιός» γίνεται 75 και το γιορτάζει

2.752 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2024)
Abarth Classiche 1300 OT: Ο «Σκορπιός» γίνεται 75 και το γιορτάζει
4 Φωτογραφίες »

- Εμπευσμένο από το Abarth OT 1300 του 1965
- Κατασκευάστηκε ένα μοντέλο σε κλίμακα 1:3
- Θα μπουν σε παραγωγή 5 αυτοκίνητα συνολικά

Εμπευσμένο από το Abarth OT 1300 του 1965

Η Abarth γιορτάζει την 75η επέτειό της και το κάνει με στυλ παρουσιάζοντας ένα νέο σπορ αυτοκίνητο. Το μοντέλο που πρόκειται να μπει στην παραγωγή και να πωληθεί από την Stellantis Heritage, έχει όνομα Abarth Classiche 1300 OT και αποτελεί εξέλιξη του Classiche 1000 SP. Όπως υποδηλώνει και το όνομα, το μοντέλο αντλεί έμπνευση από το Abarth OT 1300 του 1965, το οποίο ήταν ένα επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο που σημείωσε νίκες στο Nürburgring και στο Hockenheim. Η εταιρεία σημειώνει ότι θέλει "αποτίσει φόρο τιμής στο εμβληματικό αυτοκίνητο που σημείωσε αγωνιστικές επιτυχίες πριν από μισό αιώνα".

Κατασκευάστηκε ένα μοντέλο σε κλίμακα 1:3

Η εταιρεία παρουσίασε ένα μοντέλο σε κλίμακα 1:3 καθώς και ψηφιακά σχέδια του νέου αυτοκινήτου. Είναι βασισμένο στην Alfa Romeo 4C και μοιάζει πολύ με αυτήν, παρά το γεγονός ότι έχει νέο αμάξωμα από ανθρακονήματα, μίνιμαλ προβολείς και αεραγωγούς στην οροφή και το καπό. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί το πολύ σπορ πίσω μέρος που αποτελείται από μια δύο στρογγυλά φωτιστικά σώματα μέσα σε μια μαύρη φάσα που περιλαμβάνει το όνομα "ABARTH" και εξάτμιση τοποθετημένη στο κέντρο.

Θα μπουν σε παραγωγή 5 αυτοκίνητα συνολικά

Η εταιρεία δεν παρέλειψε να ισχυριστεί ότι το "Abarth Classiche 1300 OT αντιπροσωπεύει τον πιο αυθεντικό και γνήσιο τρόπο για να τιμηθεί ένα επικό αυτοκίνητο που βρίσκεται ακόμα στις καρδιές όλων των πραγματικών φίλων της Abarth σε όλο τον κόσμο". Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος Reloaded by Creators, το οποίο έχει ως στόχο να δώσει "την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να αποκτήσουν ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1960". Η Stellantis Heritage έχει ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες και η παραγωγή θα περιοριστεί σε πέντε μονάδες.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε πιο κοντά στο λανσάρισμα του μοντέλου αλλά θυμίζουμε πως το Abarth Classiche 1000 SP διέθετε έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1,75 λίτρων που απέδιδε 240 άλογα.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda