Τα 5 σημεία που διακρίνεται το Skoda Fabia

14.817 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2024)
Τα 5 σημεία που διακρίνεται το Skoda Fabia

- Έχει το 2ο μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στην κατηγορία του, χωράει εύκολα μια μεγάλη βαλίτσα και 2 μεγάλα σακ βουαγιάζ
- Το 150άρι Fabia προσπερνάει σε 93 μέτρα (2η καλύτερη επίδοση στην κατηγορία)
- Είναι φουλ σε μικρούς αποθηκευτικούς χώρους και λύσεις, π.χ. έχει θήκη για ομπρέλα βροχής στην πόρτα
- Αν θες μπορείς να επιλέξεις πακέτο εξοπλισμού (Rough-Road) και να το κάνεις crossover για να πηγαίνεις στο χώμα
- Με (Cd) 0,28, είναι το πιο αεροδυναμικό μικρό της αγοράς

1. Έχει το 2ο μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στην κατηγορία του, χωράει εύκολα μια μεγάλη βαλίτσα και 2 μεγάλα σακ βουαγιάζ

Μπορεί πάνω από τις μισές πωλήσεις αυτοκινήτων που έγιναν στην Ελλάδα το 2023 να αφορούσαν SUV, ωστόσο τα μικρά αυτοκίνητα πόλης συνεχίζουν να είναι δημοφιλή στην ελληνική αγορά. Χαρακτηριστικό είναι πως 4 από τα 5 μοντέλα που βρέθηκαν στο top 5 των πωλήσεων αφορούσαν τη μικρή κατηγορία. Ας δούμε 5 σημεία στα οποία το μικρό της Skoda διακρίνεται:

Με μήκος 4.107 χιλιοστά, το Fabia είναι το μακρύτερο μοντέλο στην κατηγορία των μικρών και αυτό του το μήκος αποτυπώνεται στις διαστάσεις για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Συγκεκριμένα, το πορτ-μπαγκάζ φτάνει τα 380 λτ. σε όγκο με τα καθίσματα όρθια και μπορεί να μεταφέρει εύκολα μια μεγάλη βαλίτσα τύπου τρόλει και δύο ακόμη σακ βουαγιάζ. Μάλιστα, το νούμερο των 380 λτ. φέρνει το Fabia στην δεύτερη θέση με τα μικρά με το πιο μεγάλο πορτ-μπαγκάζ στην κατηγορία του. 

2. Το 150άρι Fabia προσπερνάει σε 93 μέτρα (2η καλύτερη επίδοση στην κατηγορία)

Το Fabia με τα 150 άλογα είναι ένα από τα ισχυρότερα μικρά στην κατηγορία και αυτό φαίνεται στο προσπέρασμα, όπου χάρη στις καλές ρεπρίζ (4,2 δλ. για το 60-100) χρειάζεται να μείνει στο αντίθετο ρεύμα για να προσπεράσει μόνο 93 μέτρα, την στιγμή που το χειρότερο μοντέλο της κατηγορίας στον τομέα αυτόν, απαιτεί 374 μέτρα. Αυτό σημαίνει πως όταν ο οδηγός του χρειαστεί να προσπεράσει, αυτό θα γίνει γρήγορα και με ασφάλεια.

3. Είναι φουλ σε μικρούς αποθηκευτικούς χώρους και λύσεις, π.χ. έχει θήκη για ομπρέλα βροχής στην πόρτα

Το Fabia, εκτός από καλούς χώρους, είναι επίσης πρακτικό χάρη σε 16 συνολικά μικροαποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 108 λτ.. Επίσης έχει ούτε μία, ούτε δύο αλλά 43 έξυπνες λύσεις που ενισχύουν την πρακτικότητά του όπως χώρο φύλαξης ομπρέλας (μία βρίσκεται στην πόρτα του οδηγού), τις βάσεις για φωσφορίζοντα γιλέκα κατ' αντιστοιχία με εκείνα των αεροπλάνων, το άγκιστρο για κάρτες στην κεντρική κονσόλα, τις θήκες κινητού τηλεφώνου στην πίσω πλευρά των πλατών των μπροστινών καθισμάτων, το υποβραχιόνιο με τις δύο ποτηροθήκες, την θήκη φύλαξης παλτών, τα ειδικά σχεδιασμένα αλεξήλια, το στοιχείο στερέωσης φορτίου και αποσκευών κ.α.

4. Αν θες μπορείς να επιλέξεις πακέτο εξοπλισμού (Rough-Road) και να το κάνεις crossover για να πηγαίνεις στο χώμα

Το ειδικό πακέτο Rough-Road του Skoda Fabia διατίθεται προαιρετικά με κόστος 170 ευρώ και αυτό που κάνει είναι να μεγαλώνει την απόσταση από το έδαφος στα 15 χιλιοστά χάρη στα ειδικά ρυθμισμένα ελατήρια. Ακόμη, το πακέτο διαθέτει επίσης και επιπλέον προστατευτικά για το κάτω μέρος του αμαξώματος, ώστε ο οδηγός να μπορεί να πατάει πάνω σε χώμα και κακοτράχαλο οδόστρωμα με περισσότερη αυτοπεποίθηση. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
LINGLONG STOXOS TOP 5
test center