
Χωρίς ταξί η Αθήνα για 48 ώρες την επόμενη εβδομάδα.
Αιτία η έλλειψη επικοινωνίας από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών.
Αιτήματα για χαμηλότερο κόστος και προστασία των υπηρεσιών του κλάδου.
autotriti team
Ψηφιακή Έκθεση: «Τώρα που τα Ηλεκτρικά γίνονται φθηνότερα από τα βενζινοκίνητα...»
Χωρίς ταξί η Αθήνα για 48 ώρες την επόμενη εβδομάδα
Χωρίς τη δυνατότητα να μετακινηθούν με ταξί θα είναι οι Αθηναίοι για δύο μέρες την επόμενη εβδομάδα. Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) προκήρυξε απεργία 48 ωρών, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 28 Μαΐου έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 30 Μαΐου, καθώς οι διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν προχωρούν.
Αιτία η έλλειψη επικοινωνίας από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών
Στην ανακοίνωσή του, το ΣΑΤΑ δηλώνει ότι «ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών κ. Κώστας Κυρανάκης επιμένει να αρνείται να κάνει διάλογο με το προεδρείο του ΣΑΤΑ παρότι αποστέλλουμε καθημερινά αιτήματα για συνάντηση μαζί του» και τονίζει ότι παράλληλα έχουν προχωρήσει αρνητικές για τον κλάδο των οδηγών ταξί αποφάσεις, όπως αυτή που αφορά τη διέλευση των ταξί από τις ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας. Κάνει λόγο παράλληλα για παράνομα Uber στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς και για τη γενικότερη ακρίβεια που καθιστά ελλιπή τα εισοδήματα των οδηγών.
Αιτήματα για χαμηλότερο κόστος και προστασία των υπηρεσιών του κλάδου
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ είναι πολλά, και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την άρση υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026, τον έλεγχο και τη φορολόγηση από την κυβέρνηση εφαρμογών κλήσης οχήματος, διαχωρισμό των υπηρεσιών ταξί από υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων με οδηγό και καταπολέμηση της πειρατείας, αυξήσεις κομίστρων και αφορολόγητου ορίου και μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ για την αγορά ταξί, τα καύσιμα και τα κόμιστρα. Το ΣΑΤΑ σημειώνει επίσης ότι τα αιτήματα έχουν αποσταλεί, εκτός από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.