Mετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

Mετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

31.471 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2015)

Η ιστορία αφορά στο Polo 1.4 TDI diesel που σβήνει στις χαμηλές στροφές και όπως επισημάναμε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.
Το θέμα πήρε απίστευτη τροπή, μετά από νέα ανακοίνωση της Kosmocar.

Το εργοστάσιο (VW Group) λέει:
«Οι μηχανικοί μας δουλεύουν σαν τρελοί. Είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Δυστυχώς δεν ξέρουμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να βρούμε την λύση».

Η ανακοίνωση της Kosmocar, όμως λέει:
«Το αυτοκίνητο δεν έχει κάποιο σφάλμα ή δυσλειτουργία. Είναι θέμα προσαρμογής κάποιων οδηγών σε συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης», δηλαδή… να μάθετε να οδηγάτε! Συνεχίζει δίνοντας και συμβουλές οδήγησης.

Η συνέχεια είναι εξίσου σημαντική:
«Στα μοντέλα της Volkswagen πραγματοποιείται διαδικασία δοκιμαστικής οδήγησης από τον πελάτη πριν την αγορά του αυτοκινήτου», δηλαδή αφού το οδηγήσατε πριν το αγοράσετε, τι ψάχνετε τώρα; Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου!


To πρόβλημα με τον κινητήρα αυτό είναι ότι για να πετύχει την (κορυφαία) κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων που υπόσχεται, πρέπει να τροφοδοτείται με φτωχό μίγμα καυσίμου και γι αυτό σβήνει στις χαμηλές.

Αν δώσεις πιο πλούσιο μίγμα, δεν θα σβήνει μεν αλλά θα ανέβει η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων. Αυτή είναι η άσκηση που προσπαθεί να λύσει το VW Group: και να μην σβήνει και να μην ανέβει η κατανάλωση.

Τι είναι καλύτερο τώρα, να έχει κορυφαία κατανάλωση και να σβήνει ή να ανέβει λίγο (πόσο λίγο όμως;) η κατανάλωση και ο κινητήρας να συμπεριφέρεται στις χαμηλές όπως όλα τα άλλα diesel αυτοκίνητα τόσο της VW, όσο και όλων των άλλων κατασκευαστών;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

MERCEDES NEW RANGE
OPEL