Αποκάλυψε τα ηλεκτρικά bZ3C και bZ3X η Toyota

6.075 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2024)
Αποκάλυψε τα ηλεκτρικά bZ3C και bZ3X η Toyota
8 Φωτογραφίες »

- Σύντομα στην αγορά της Κίνας.
- Κρατάει κρυφές τις προδιαγραφές τους η Toyota.
- Εντυπωσιακό στο μάτι με μεγάλη οθόνη αφής το bZ3C.
- Ηλεκτρικό SUV με παραδοσιακή σχεδίαση το bZ3X.

Σύντομα στην αγορά της Κίνας

Δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει να πουλάει στην αγορά της Κίνας αποκάλυψε η Toyota. Αυτά είναι τα Toyota bZ3C και bZ3X, τα οποία μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα είναι διαθέσιμα στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του κόσμου.

Κρατάει κρυφές τις προδιαγραφές τους η Toyota

Αμφότερα, έκαναν την εμφάνισή τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Πεκίνο, ενώ στην ίδια εκδήλωση πριν από ένα χρόνο είχαν παρουσιαστεί τα πρωτότυπα στα οποία βασίστηκαν, που είχαν την ονομασία bZ Sport Crossover Concept και bZ FlexSpace Concept. Τα μοντέλα παραγωγής είναι παρόμοια με τα πρωτότυπα, ως προς την εμφάνιση, ενώ η ιαπωνική φίρμα επί του παρόντος δε δημοσίευσε πληροφορίες για τα συστήματα κίνησης ή τις τεχνολογίες, αρκούμενη αποκλειστικά στη δημοσιοποίηση των επίσημων εικόνων.

Εντυπωσιακό στο μάτι με μεγάλη οθόνη αφής το bZ3C

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το bZ3C έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τις BYD, FAW και το Intelligent ElectroMobility R&D Center της Toyota. Είναι ένα κομψό crossover, ξεχωρίζοντας από τα αιχμηρά φώτα ημέρας LED μπροστά και την ενιαία πίσω LED φωτιζόμενη μπάρα. Η καμπίνα του bZ3C κυριαρχείται από μια τεράστια κεντρική οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης του οδηγού, τη στιγμή που ορατός είναι και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων. Η σχεδίαση του εσωτερικού είναι μινιμαλιστική και διακατέχεται από μια εντυπωσιακή διάταξη φωτισμού περιβάλλοντος.

Ηλεκτρικό SUV με παραδοσιακή σχεδίαση το bZ3X

Το bZ3X είναι πολύ μεγαλύτερο από το bZ3C και υιοθετεί ένα πιο παραδοσιακό σχήμα SUV. Στο μπροστινό μέρος, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα παραδοσιακό, αφού η απουσία της μάσκας και οι λεπτοί προβολείς συμβάλουν σε αυτό. Η... λογική των πίσω φώτων δε διαφέρει από την δημοφιλέστερη τάση που υπάρχει στην αυτοκινητοβιομηχανία για μία LED μπάρα. Η καμπίνα του bZ3X φαίνεται πολύ πιο ευρύχωρη από αυτή του bZ3C, ενώ διαθέτει επίσης μεγάλη οθόνη για το infotainment. Ένα τιμόνι δύο ακτίνων, ψηφιακός πίνακας οργάνων και δύο ασύρματες βάσεις φόρτισης τηλεφώνου, είναι επίσης μέρος του εσωτερικού, το οποίο φωτίζεται από μία πανοραμική γυάλινη οροφή.
 
Κλείνοντας, η Toyota υπογραμμίζει πως και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τα πιο πρόσφατα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Toyota
SEAT