Νέο, ισχυρό μοτέρ από την Aston Martin.

Νέο, ισχυρό μοτέρ από την Aston Martin.

Aston Martin DB11

2.643 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2016)

Μελετημένος και σχεδιασμένος από την ίδια την Aston Martin, ο νέος 12 κύλινδρος κινητήρας σε διάταξη V είναι ο πιο δυνατός κινητήρας που παρήχθη και φορέθηκε ποτέ από το εργοστάσιο σε οποιαδήποτε γενιά DB.

Ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που έχει η νέα Aston Martin DB11 που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, είναι η τοποθέτηση ενός νέου μηχανικού συνόλου κάτω από το ιδιαίτερο και ογκώδες καπό της. 
Μελετημένος και σχεδιασμένος από την ίδια την Aston Martin, ο νέος 12 κύλινδρος κινητήρας σε διάταξη V χωρητικότητας 5,2 λτ, είναι ο πιο δυνατός κινητήρας που παρήχθη και φορέθηκε ποτέ από το εργοστάσιο σε οποιαδήποτε γενιά DB
Ο κινητήρας με την βοήθεια δυο υπερσυμπιεστών (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά της εταιρίας) παράγει ισχύ 600 ίππων και 688 Nm ροπής, κάνοντας το αμάξωμα της DB11 να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δλ. και να της προσδώσει τελική ταχύτητα των 320 χλμ./ώρα. 
Η ισχύς μεταφέρεται στον οπίσθιο άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 ταχυτήτων με μετατροπέα ροπής, ενώ περνά στον δρόμο με την χρήση καθαρά μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης και διαφοροποίηση στο ποσοστό εμπλοκής, κάτι που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε Aston Martin.
Η εταιρία επίσημα δεν έχει δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και του κινητήρα, όμως οι Βρετανοί παραδέχονται ότι, εκτός των άλλων, θα έχει περίπου 20% χαμηλότερη κατανάλωση από τον γρήγορο προκάτοχό του, την DB9, μειώνοντας και τις εκπομπές ρύπων στο επίπεδο των 270g ανά χιλιόμετρο. Η κατανάλωση στην περίπτωση αυτή σύμφωνα με την Aston Martin περιορίζεται στα 9,8 λτ./100 χλμ. Σε αυτό βοήθησε σημαντικά η εφαρμογή νέων υποσυστημάτων όπως μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων, σύστημα start-stop και ένα ευφυές σύστημα που απενεργοποιεί τον ψεκασμό σε 6 από τους κυλίνδρους του κινητήρα σε περιπτώσεις χαμηλού φορτίου λειτουργίας. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
4green