Αudi: Από θυγατρική της Mercedes στην αγκαλιά της VW
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αudi: Από θυγατρική της Mercedes στην αγκαλιά της VW

20.911 Επισκέψεις στο άρθρο

Oι ρίζες της Audi από το 1899 με τον August Horch, πριν η φίρμα συνεργαστεί με τις Horch, DKW και Wanderer. Το τέλος του πολέμου την φέρνει στο Ingolstadt, όπου συνεργάζεται με τη Mercedes, πριν καταλήξει στην αγκαλιά της Volkswagen.

Η ιστορία της Audi από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και σήμερα είναι περίπλοκη και γεμάτη περιπέτειες αλλά βασίζεται στο όραμα ενός ανθρώπου που θέλησε να χαράξει την δική του πορεία στον κόσμο της αυτοκίνησης.

August Horch, o πατέρας της Audi

Όλα ξεκίνησαν με τον August Horch, έναν από τους πρωτοπόρους μηχανικούς αυτοκινήτων της Γερμανίας. Μετά την αποφοίτησή του από την Τεχνική Ακαδημία στο Mittweida της Σαξονίας εργάστηκε πάνω στην κατασκευή κινητήρων και αργότερα, ως επικεφαλής του τμήματος παραγωγής οχημάτων της εταιρείας Carl Benz στο Mannheim. Το 1899 όμως έφυγε από την Daimler και ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση κάτω από το όνομα A.Horch & Cie στην Κολωνία. Ο Horch έπειτα μετακόμισε στη Σαξονία το 1902, πρώτα στο Reichenbach και στη συνέχεια το 1904 στο Zwickau, όπου και η A.Horch & Cie μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρεία. Το 1909, όμως ο Horch αναγκάζεται να αποχωρήσει από την εταιρεία που δημιούργησε.

Τι σημαίνει «Audi»

Ο Horch ήταν όμως πεπεισμένος να κυνηγήσει το όνειρό του για αυτό ίδρυσε μια νέα εταιρεία. Επειδή όμως το όνομα αυτό το χρησιμοποιούσε άλλη εταιρεία, ο Horch επέλεξε το όνομα Audi, την λατινική λέξη για το horch (μτφσ: ακούω).

 

OPEL NEA MONTELA
test center