Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία & αυτοκίνητα που «έγραψες» ιστορία εσύ!

 Σχολιάστε 
5.081 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2024)
Απόψεις Αυτοκίνητα που άλλαξαν για πάντα τον κόσμο της αυτοκίνησης. Ποια αυτοκίνητα όμως άλλαξαν τον δικό σου κόσμο;

Απόψεις Αυτοκίνητα που άλλαξαν για πάντα τον κόσμο της αυτοκίνησης. Ποια αυτοκίνητα όμως άλλαξαν τον δικό σου κόσμο;

- Μοντέλα-σταθμοί καθόρισαν το πως είναι το αυτοκίνητο, από την DS μέχρι το Golf και από το Mini μέχρι το Yaris
- Τεχνολογίες όμως ο τετρακύλινδρος κινητήρας & τα γόνατα McPherson έφεραν την αυτοκίνηση σε όλους
- Κάποια μοντέλα ξεχώρισαν ως θρύλοι και κάποια ως αυτά που έκαναν τη διαφορά σε εσένα

Μοντέλα-σταθμοί καθόρισαν το πως είναι το αυτοκίνητο, από την DS μέχρι το Golf και από το Mini μέχρι το Prius

Στα 138 χρόνια από τότε που o Carl Benz, δημιουργός της Mercedes, πατεντάρισε το πρώτο όχημα με τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, άλλαξαν πολλά. Και κάποια μοντέλα έγιναν σταθμοί για την περαιτέρω εξέλιξη του αυτοκινήτου σε αυτό που ξέρουμε σήμερα. Όμως ποια είναι αυτά που άλλαξαν το αυτοκίνητο όπως το ξέρεις εσύ;
 
Για σκέψου, το πρώτο μοντέλο με αυτοφερόμενο σασί, η Lancia Lambda του 1922, πέρασε στα ψιλά της ιστορίας, μέχρι την ίδια ιδέα να εφαρμόσει η Citroen στα δικά της μοντέλα, και ειδικά την DS, για να γίνει το μονοκόκ, όπως το λέμε σήμερα, το αυτονόητο για κάθε αμάξι. Τα μοντέλα που έφεραν μικρότερες ή μεγαλύτερες αλλαγές στην αυτοκίνηση είναι πολλά. Το Mini, για παράδειγμα, έβαλε το μοτέρ εγκάρσια και ξεκίνησε μια ολόκληρη κατηγορία με συμπαγείς διαστάσεις χωρίς συμβιβασμούς, μια ιδέα που μας έδωσε αργότερα το VW Golf, το πρώτο μοντέρνο μικρομεσαίο. Μοντέλα «μπροστά από την εποχή τους» όμως η DS, ή πιο πρόσφατα το Toyota Prius καθόρισαν το αυτοκίνητο όπως είναι σήμερα.

Τεχνολογίες όμως ο τετρακύλινδρος κινητήρας & τα γόνατα McPherson έφεραν την αυτοκίνηση σε όλους

Και ενώ κάποιες μάρκες μας χάρισαν συγκεκριμένα μοντέλα, άλλες μας χάρισαν τεχνολογίες που επέτρεψαν στα αυτοκίνητα να κάνουν τεράστια άλματα. Η Chevrolet το 1947 πατεντάρισε το γόνατο McPherson, που χάρη σε αυτό μπορούμε να έχουμε φθηνότερα προσθιοκίνητα μοντέλα. Η Mitsubishi μας έδωσε τον διπλό αντικραδασμικό άξονα το 1975, που έκανε τον τετρακύλινδρο κινητήρα επιτέλους πολιτισμένο και μετέτρεψε τα κοινά-θνητά αυτοκίνητα σε best sellers. Και είναι αυτές οι τεχνολογίες που συνδυάστηκαν και μοντέλα που έγραψαν ιστορία μπήκαν στην παραγωγή και έγιναν δικά μας. Αλλα για λίγους, άλλα για πολλούς.

Κάποια μοντέλα ξεχώρισαν ως θρύλοι & κάποια ως αυτά που έκαναν τη διαφορά σε εσένα

Φυσικά υπάρχουν και τα αυτοκίνητα που έμειναν ως θρύλοι. Jaguar E-Type και Lamborghini Countach, και ένα σωρό μοντέλα που έγιναν αφίσες, ακόμη και αν κάποια από αυτά καθόρισαν τις εξελίξεις και δεν έμειναν απλά ως όμορφα, γρήγορα, απόλυτα οχήματα οδήγησης.
 
Εδώ δε μιλάμε για αυτά. Μιλάμε για αυτά τα αυτοκίνητα που έκαναν το αυτοκίνητο αυτό που ξέρουμε σήμερα. Αυτό που αγοράζουμε εμείς. Και κάποια από αυτά είναι τα μοντέλα που έκανα τη διαφορά σε εμάς. Είτε αυτοκίνητα που είχαμε εμείς, οι γονείς μας ή η γειτονιά. Μοντέλα που καθόρισαν τα γούστα μας, τις προτιμήσεις μας και τις αγορές μας.

Ποιο μοντέλο θεωρείς το σημαντικότερο στην ιστορία της αυτοκίνησης, και ποιο στη δική σου ιστορία;

Στη λίστα με τα δικά σου μοντέλα που θεωρείς πως άλλαξαν την ιστορία της αυτοκίνησης, ποια είναι πρώτα; Ποια είναι τα πιο σημαντικά και γιατί; Τι είναι αυτό το κάτι που είχαν και ξεχώρισαν; Και τελικά στον δικό σου κόσμο, στη δική σου ιστορία αυτοκινήτου, ποια μοντέλα έκαναν τη διαφορά;

home pro
Test Center