50 χρόνια VW Golf. Γιορτάζει με το τελευταίο μη ηλεκτρικό Golf
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

50 χρόνια VW Golf. Γιορτάζει με το τελευταίο μη ηλεκτρικό Golf

2.147 Επισκέψεις στο άρθρο (2/1/2024)

- Ο διάδοχος του σκαραβαίου που όρισε εκ νέου τον όρο «αυτοκίνητο»
- Κλείνει φέτος τα 50 χρόνια από το ντεμπούτο του το 1974
- Το πιο μοσχοπουλημένο ευρωπαϊκό μοντέλο της ιστορίας
- Έρχεται η ανανεωμένη έκδοση του τελευταίου Golf με κινητήρες βενζίνης-diesel

Ο διάδοχος του σκαραβαίου που όρισε εκ νέου τον όρο «αυτοκίνητο»

Το 1974 η Volkswagen αποφάσισε να κάνει τη δική της επανάσταση, αντικαθιστώντας τον θρυλικό αλλά ξεπερασμένο αερόψυκτο Σκαραβαίο, με ένα τελείως νέο σχήμα αυτοκινήτου και υδρόψυκτους κινητήρες σε σειρά, τοποθετημένους μάλιστα στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, οι οποίοι έδιναν κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Σχεδιασμένο από τον διάσημο Ιταλό σχεδιαστή Giorgetto Giugiaro, το τετράγωνο σχήμα του έδωσε νέα διάσταση στον όρο αυτοκίνητο και καθιερώθηκε για τις επόμενες δεκαετίες. 
 

Κλείνει φέτος τα 50 χρόνια από το ντεμπούτο του το 1974

Το όνομα του νέου μοντέλου; Golf, όχι από το δημοφιλές άθλημα αλλά από τους ανέμους του Κόλπου (gulf) του Μεξικού που πνέουν προς την Ευρώπη. Μέσα στον μισό αιώνα ζωής του, το VW Golf είχε διάφορες εκδόσεις, από την σπορ GTI που επίσης ίδρυσε την κατηγορία των hot hatch, έως το Golf Cabriolet ή το Golf Variant (station wagon), ενώ με τα χρόνια απέκτησε ακόμα πιο σπορ έκδοση R αλλά και 4κίνηση.
 


Αριστερά το EA 276, το μοναδικό πρωτότυπο του Golf που κατασκευάστηκε το 1969. Δεξιά η πρώτη γενιά του θρυλικού VW.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αριστερά το EA 276, το μοναδικό πρωτότυπο του Golf που κατασκευάστηκε το 1969. Δεξιά η πρώτη γενιά του θρυλικού VW.

Το πιο μοσχοπουλημένο ευρωπαϊκό μοντέλο της ιστορίας

Η εμπορική επιτυχία του Σκαραβαίου δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στο Golf, το οποίο μετά από 50 χρόνια και 8 γενιές στην παραγωγή, έχει καταφέρει να είναι το πιο επιτυχημένο ευρωπαϊκό μοντέλο της ιστορίας, με περισσότερες από 37 εκατομμύρια πωλήσεις.

Το γερμανικό best seller μοντέλο, κατάφερε να μπει στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, ως ένα καθημερινό αυτοκίνητο που κατάφερε να εκδημοκρατίσει αρκετές τεχνολογίες που μέχρι τότε θα έβρισκες μόνο σε ακριβά μοντέλα, όπως το abs, τους αερόσακους, το cruise control, έως τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.
 

Έρχεται η ανανεωμένη έκδοση του τελευταίου Golf με κινητήρες βενζίνης-diesel

Η ανανεωμένη γενιά του Golf 8, θα κάνει ντεμπούτο μέσα στη νέα χρονιά. Εκτός από αλλαγές και αναβαθμίσεις στην εμφάνιση, το Golf 01 όπως θα ονομάζεται, θα φέρει νέες τεχνολογίες και στο εσωτερικό, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες πρόκειται για το τελευταίο Golf με θερμικούς κινητήρες.

Η VW για να τιμήσει την επέτειο του σημαντικότερου μοντέλου της και την έλευση του ανανεωμένο Golf, θα εκθέσει όλους τους προκατόχους του Golf, από την πρώτη έως και την 7η γενιά στην έκθεση «Salon Rétromobile» στο Παρίσι από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 4 Φεβρουαρίου, ενώ θα κάνει την εμφάνισή του και το μοναδικό πρωτότυπο του EA 276, του concept του Golf που κατασκευάστηκε το 1969.
 

LINGLONG STOXOS TOP 5
Audi