12 συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

1.680 Επισκέψεις στο άρθρο (18/2/2020)

Κατά το τριήμερο 14-15-16 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν αλκοτέστ σε 1.971 οδηγούς και βεβαιώθηκαν 203 παραβάσεις!

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής διενεργεί συνεχείς ελέγχου αλκοτέστ για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Κατά το τριήμερο 14-15-16 Φεβρουαρίου 2020 , πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 1.971 οδηγούς, σε δεκάδες σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου της Αττικής και βεβαιώθηκαν 203 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Συνελήφθησαν 12 οδηγοί.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 10% των οδηγών που ελέχθησαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την κατανομή των παραβατών ανά φύλο και ηλικία, υπάρχουν στον συνημμένο πίνακα.

Η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και συγκαταλέγεται στις «επικίνδυνες» παραβάσεις που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών Τροχαίας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη δραστική μείωση των «επικίνδυνων» παραβάσεων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Mercedes
moto