11 φωτογραφίες »

C5 Aircross PHEV: Μηδενική κατανάλωση στο πιο εύκολα διαμορφώσιμο SUV

35.125 Επισκέψεις στο άρθρο (21/4/2021)

Δύο σε ένα... νοικοκυρεμένα. Σε μία εποχή που η ηλεκτροκίνηση δεσπόζει και η αγορά «φωνάζει» για SUV, η Citroen προσφέρει το ιδανικό πακέτο. Γνωρίστε το Citroen C5 Aircross PHEV των 225 ίππων με τα 55 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Η «πράσινη» οδήγηση είναι προαπαιτούμενο για την αυτοκίνηση του μέλλοντος, μέχρι ωστόσο να φτάσουμε στην πλήρη κυριαρχία των αμιγώς ηλεκτρικών ποια καταλληλότερη «γέφυρα» από τα plug-in υβριδικά μοντέλα; Ειδικά στην περίπτωση των SUV είναι μία συνηθισμένη επιλογή ο συνδυασμός ηλεκτρικού μοτέρ με κινητήρα καύσης και η Citroen δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Η γαλλική πρόταση ακούει στο Citroen C5 Aircross PHEV, το SUV πόλης για αθόρυβη και οικονομική μετακίνηση-λειτουργία που προσφέρει έξτρα κάθε είδους... καλούδια.

Η Plug-in έκδοση του Citroen C5 Aircross ξεχωρίζει από τις βαμμένες λεπτομέρειες στο νέο Anodised Blue χρώμα σε μπροστινό προφυλακτήρα και πλευρικά Airbump. Στο ίδιο χρώμα είναι βαμμένο και το χαρακτηριστικό λογότυπο «hybrid».

Η Plug-in έκδοση του Citroen C5 Aircross ξεχωρίζει από τις βαμμένες λεπτομέρειες στο νέο Anodised Blue χρώμα σε μπροστινό προφυλακτήρα και πλευρικά Airbump. Στο ίδιο χρώμα είναι βαμμένο και το χαρακτηριστικό λογότυπο «hybrid».

 
«Φωνάζει» την προέλευση του εξωτερικά και στην καμπίνα
Ως ένα SUV που «σέβεται» το όνομά του, το C5 Aircross PHEV ξεχωρίζει για το δυναμικό και έντονο αμάξωμά του. Για τους πιο παρατηρητικούς, στην συγκεκριμένη έκδοση το Anodised Blue χρώμα στα airbumps και τον πρυφυλακτήρα και το λογότυπο «h» που μοιάζει με πρίζα χάρη στις 2 τελείες από το λογότυπο της Citroen προσδίδουν την απαραίτητη σχεδιαστική πινελιά ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος.
 
Προχωρώντας στο εσωτερικό, η άνεση ξεχειλίζει. Τα καθίσματα-πολυθρόνες Advanced Comfort θυμίζουν... καναπέ σαλονιού και εξασφαλίζουν μοναδική αίσθηση ξεγνοιασιάς και ευρυχωρίας. Εξοπλιστικά, το high-tech ύφος ικανοποιούν στο μέγιστο βαθμό η στάνταρ κεντρική οθόνη αφής των 8 ιντσών και ο 12,3 ιντσών ψηφιακός πίνακας οργάνων, όπου προβάλλονται οι πληροφορίες για την ροή ενέργειας, τη φόρτιση της μπαταρίας, την αυτονομία κτλ.. Σημαντικό πλεονέκτημα στο εσωτερικό του γαλλικού SUV οι τεράστιες δυνατότητες διαμόρφωσης και χωρητικότητας. Εκτός των εσωτερικών αποθηκευτικών χώρων έως 33 λτ., τρία αυτόνομα, με ρυθμιζόμενη σε 5 θέσεις πλάτη, συρόμενα κατά 150 χλστ. και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα μπορούν να «μεγαλώσουν» το πορτ-μπαγκάζ στα 600 λίτρα, νούμερο που δύσκολα συναντά κανείς στην κατηγορία των C-SUV!
 
Κορυφαία αυτονομία, μοναδική οδική συμπεριφορά
Πέρα, όμως, από τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες και την εικόνα της καμπίνας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Citroen C5 Aircross PHEV βρίσκονται στο μηχανικό του σύνολο και στην οδηγική του προοπτική γενικότερα. O τετρακύλινδρος, turbo και με άμεσο ψεκασμό βενζινοκινητήρας 1,6 λτ. με 180 ίππους χρησιμεύει ως βάση και συνεργάζεται αρμονικά με έναν ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων και 320 Nm ροπής  που είναι τοποθετημένος ανάμεσα στο θερμικό κινητήρα και στο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Συνδυαστικά τα δύο μοτέρ αποδίδουν 225 ίππους, με την μεγάλη συγκριτικά με τον ανταγωνισμό μπαταρία των 13,2 κιλοβατώρων να διασφαλίζει στο Citroen C5 Aircross PHEV πλήρη ηλεκτρική αυτονομία 55 χιλιομέτρων (ταχύτητα έως 135 χλμ./ώρα), απόσταση δηλαδή που αρκεί για να καλύψει κανείς τις καθημερινές μεταφορικές ανάγκες του.
 
Σε επίπεδο κατανάλωσης, «καίει» 1,4 λίτρα βενζίνης και 7,4 kW ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ η φόρτισή του γίνεται σε λιγότερο από 2 ώρες σε Wallbox και σε 4 ή σε 7 ώρες (σύνδεση σε Green`up™ Legrand 14 A και στάνταρ πρίζα schuko αντίστοιχα). Η φόρτιση μπορεί να προγραμματιστεί ή να αναβληθεί μέσω της οθόνης στο ταμπλό ή μέσω της εφαρμογής για κινητά My Citroen, προκειμένου να επωφεληθεί κανείς από τις ειδικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, εκτός ωρών υψηλής ζήτησης (π.χ. νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ), φορτίζοντας το C5 Aircross PHEV με λιγότερο από 2 ευρώ!
Αναπαυτικά και εξαιρετικά άνετα τα Advanced Comfort καθίσματα-πολυθρόνες.

Αναπαυτικά και εξαιρετικά άνετα τα Advanced Comfort καθίσματα-πολυθρόνες.

 
Διαθέσιμα είναι 3 προγράμματα λειτουργίας: Electric για αθόρυβη και μηδενικής κατανάλωσης και ρύπανσης οδήγηση, Hybrid για μέγιστη αποδοτικότητα μέσω της αυτόματης εναλλαγής ή συνδυασμού τρόπου κίνησης, καθώς και Sport για δυναμική οδήγηση. Στο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (ΕΑΤ8) δίνεται επιλογή προγράμματος brake που φορτίζει την μπαταρία όταν ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι.
 
Συνολικά για την οδική του συμπεριφορά, το Citroen C5 Aircross PHEV δικαίως θεωρείται συνώνυμο της υψηλής άνεσης. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω των μπροστινών Advanced Comfort καθισμάτων και των υδραυλικών «μαξιλαριών» Progressive Hydraulic Cushions που διασφαλίζουν ησυχία και κορυφαία ποιότητα κύλισης. Ανταγωνιστικό κέρδος και τα 23 εκατοστά απόσταση από το έδαφος για off-road συγκινήσεις, μιας και το C5 Aircross PHEV δεν έχασε σε ύψος συγκριτικά με τις θερμικές εκδόσεις, για να επιτύχει χαμηλότερη κατανάλωση.
 
Τιμή από 43.500 ευρώ
To νέο C5 Aircross PHEV διατίθεται σε 5 εκδόσεις (Feel Pack, Shine, Shine Pack, La Premiere, La Premiere 2) και τιμή από 43.500 ευρώ. Οι πιο πλούσιες εκδόσεις ξεκινούν από 45.100, 45.800, 44.500 και 45.000 ευρώ αντίστοιχα. Ακόμα και στην βασική έκδοση Feel Pack ο εξοπλισμός του C5 Aircross PHEV είναι πληρέστατος χωρίς κάποια έλλειψη αφού συναντάμε από 2ζωνικό κλιματισμό και ζάντες αλουμινίου μέχρι τις συνήθεις ηλεκτρικές ευκολίες και πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων. Μάλιστα, ο συνδυασμός των χαμηλών εκμπομπών ρύπων (31 γρ. CO2/χλμ.) και η λιανική τιμή προ φόρων κάτω από 40.000 ευρώ, καθιστά το Citroen C5 Aircross PHEV έξυπνη λύση και για όσους αναζητούν εταιρικά μοντέλα χωρίς φόρο.
 

SPRING SEAT
OPEL