Citroen C5 Aircross ή Enyaq; Diesel ή ηλεκτρικό;

Citroen C5 Aircross ή Enyaq; Diesel ή ηλεκτρικό;

14.793 Επισκέψεις στο άρθρο (26/10/2022)

Τα Citroen C5 Aircross και Skoda Enyaq είναι δύο οικογενειακά SUV, που στοχεύουν στο χαμηλό κόστος κίνησης. Το γαλλικό μοντέλο μέσω του diesel που κερδίζει στο ταξίδι, ενώ το τσέχικο μέσω της ηλεκτροκίνησης που κερδίζει στην πόλη.

Το diesel Citroen C5 Aircross απέναντι στο ηλεκτρικό Skoda Enyaq

Στην παρακάτω δοκιμή συγκρίνουμε δύο οικογενειακά SUV που υπόσχονται μικρό κόστος μετακίνησης αντιστοίχως με τον κινητήρα που έχουν. Από τη μία, το Citroen C5 Aircross με το κλασικό πλεονέκτημα του diesel στο ταξίδι και από την άλλη το αμιγώς ηλεκτρικό Skoda Enyaq, το οποίο με μια φόρτιση σου βγάζει περίπου 400 χλμ. και μέσα στην πόλη φτάνει τα 500.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Διαφορετικοί κόσμοι

Κοιτάζοντας τα δύο μοντέλα, παρόλο που συνολικά είναι όμορφα, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μεγάλο χάσμα ανάμεσα τους, κάτι που οφείλεται στη φύση και τη διαφορά φιλοσοφίας τους. Το Citroen C5 Aircross (μήκος 4,5 μ.) είναι εκλεπτυσμένο αισθητικά και με μοντέρνα εμφάνιση. Αυτή διαμορφώνεται κυρίως από τη φαρδιά μάσκα εμπρός, τα όμορφα φωτιστικά σώματα, τα διακριτικά airbumps στις πόρτες και την κατά 230 χλστ. απόστασή του από το έδαφος που είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία (!). Από την άλλη, τα 4,60 μ. του Skoda Enyaq δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητα, ενώ όλες οι γραμμές της σχεδίασης και το μπροστινό μέρος «φωνάζουν» πως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ηλεκτρικό όχημα. Κατά τα άλλα, η συνολική εικόνα δεν έχει ακρότητες, ούσα ξεκάθαρη, αλλά και αεροδυναµική, με τις ακμές και τις νευρώσεις να προσδίδουν δυναμικά χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO PROACE
skoda