Dacia Sandero πάει για πρωτιά στις ευρωπαϊκές πωλήσεις του Ιανουαρίου

Dacia Sandero πάει για πρωτιά στις ευρωπαϊκές πωλήσεις του Ιανουαρίου

Dacia Sandero πάει για πρωτιά στις ευρωπαϊκές πωλήσεις του Ιανουαρίου

3.789 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2024)

- Θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που βγαίνει πρώτο τον Ιανουάριο
- Το Tesla Model Y, ο περσινός νικητής του 2023, βρίσκεται στην 19η θέση
- Μεγάλος ανταγωνισμός και για την 7η και 9η θέση

Θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που βγαίνει πρώτο τον Ιανουάριο

Το Dacia Sandero είναι σε τροχιά κατάκτησης της πρωτιάς στις ευρωπαικές πωλήσεις του πρώτου μήνα του 2024, με 23.696 πωλήσεις. Από πίσω του ακολουθεί το Volkswagen Golf με 17.247, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που αποτελούν το 95% των καταγεγραμμένων πωλήσεων στην Ευρωπαική Ένωση, στην EFTA και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τρίτο είναι το Peugeot 2008 με 15.883 πωλήσεις. Τα στοιχεία αυτά σηματοδοτούν μια άνοδο 12% στις πωλήσεις του Sander, 50% για το Golf και 18% για το Peugeot. Αν η κατάταξη δεν αλλάξει, θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το Dacia Sandero βγαίνει πρώτο τον μήνα Ιανουάριο.

Το Tesla Model Y, ο περσινός νικητής του 2023, βρίσκεται στην 19η θέση

Ο περσινός νικητής των ευρωπαϊκών αγορών, το Tesla Model Y, με μόλις 10.901 πωλήσεις βρίσκεται στην 19η θέση. Βέβαια και πέρυσι το Tesla Model Y άργησε να κάνει την διαφορά, έχοντας χαμηλές πωλήσεις τον πρώτο μήνα του 2023. Τον περσινό Ιανουάριο ήταν 30ο στις πωλήσεις, αλλά ήρθε πρώτο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τις πωλήσεις της Tesla στην Ευρώπη είναι η διένεξη που υπάρχει εδώ και καιρό ανάμεσα στην αμερικάνικη εταιρία και συνδικάτα της Σουηδίας. Πάντως τα μοντέλα της Tesla παραμένουν τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη τον Ιανουάριο, με το Model Y και το Model 3 να είναι 1ο και 2ο στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών.  

Μεγάλος ανταγωνισμός και για την 7η και 9η θέση

Σύμφωνα με τα πρώτα αυτά στοιχεία της Dataforce, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την κατάκτηση της 7ης θέσης μεταξύ του VW T-Roc που έχει μόλις 324 περισσότερες πωλήσεις από το Peugeot 2008. Ακόμα πιο ανταγωνιστική φαίνεται να είναι η διεκδίκηση της 9ης θέσης μεταξύ Kia Sportage και Renault Clio, όπου το πρώτο βρίσκεται μπροστά για μόλις 106 παραπάνω πωλήσεις.  

test center
SEAT