3 φωτογραφίες »

Το νέο Ford Evos, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα διατίθεται αποκλειστικά στην Κίνα.

Δεν έρχεται στην Ευρώπη το Ford Evos

2.376 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2021)

Το νέο Ford Evos είναι ένα από τα μοντέλα που μαγνήτισε με το «καλημέρα» τα βλέμματα, ωστόσο όπως όλα δείχνουν το ολοκαίνουργιο crossover δε θα προσφερθεί στην Ευρώπη!

Η φημολογία ότι το νέο Ford Evos θα ήταν ο αντικαταστάτης του Mondeo στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ (Fusion) έχει υπάρξει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που πρωτότυπα του νέου αυτοκινήτου έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε πολλές χώρες. Ωστόσο όπως έγινε γνωστό, λίγες ώρες μετά την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, το νέο Evos πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που θα προσφερθεί αποκλειστικά στην Κίνα.
 
Την πληροφορία αυτή ανακοίνωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας προϊόντων της Ford, Mike Levine, ο οποίος μέσω του Twitter κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση εάν υπάρχουν σχέδια πώλησης του Evos σε άλλες αγορές. Η απάντησή του ήταν αρκετά σαφής: «Το Evos προορίζεται μόνο για πελάτες στην Κίνα. Δεν υπάρχουν τρέχοντα σχέδια να το προσφέρουμε αλλού», έγραψε.
 
Η δήλωση αυτή προκαλεί εντύπωση, αφού όπως προαναφέραμε δοκιμαστικά πρωτότυπα του μοντέλου έχουν εντοπιστεί τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Βόρεια Αμερική του τελευταίους μήνες. Φυσικά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι άνθρωποι της Ford να λανσάρουν ένα αντίστοιχο μοντέλο τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, αλλά σύμφωνο με τις προδιαγραφές της εκάστοτε αγοράς, στο οποίο θα δώσουν διαφορετικό όνομα. Άλλωστε κατά το παρελθόν έχει ειπωθεί πως το νέο αυτοκίνητο δεν αποκλείεται να διατηρήσει την ονομασία Mondeo στην Ευρώπη και Fusion στις ΗΠΑ, προσθέτοντας σε αμφότερες τις περιπτώσεις και τη λέξη Active.
 
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως όταν το μοντέλο κάνει την εμφάνισή του θα εξοπλίζεται πιθανότατα από υβριδικό σύστημα κίνησης, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Toyota
peugeot