Με 3 ευρώ/100χλμ. είναι το πιο οικονομικό μίνι μοντέλο της αγοράς.

Πολη-εργαλείο αποδεικνύεται το VW eco up!, όντας ευχάριστο, ευέλικτο και πρωτίστως οικονομικό.

Το εσωτερικό του eco up! είναι σύγχρονο αισθητικά, με υψηλή ποιότητα κατασκευής, με χώρους που θα βολέψουν 4 ενήλικες και το πορτ-μπαγκάζ να αγγίζει τα 251 λίτρα.

Δοκιμή: VW eco up! με φυσικό αέριο

23.422 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2018)

Η οικονομία στη φύση του! Το Volkswagen eco up! χάρη στη χρήση φυσικού αερίου ως καύσιμο κίνησης, αποτελεί το πιο οικονομικό σε χρήση μοντέλο της αγοράς, διατηρώντας στο ακέραιο την αστική, οδική του συμπεριφορά.

What is new
- Κινητήρας 68 ίππων φυσικού αερίου/βενζίνης
- Καίει 2,9 κιλά/100 χλμ.
- Τιμή από 13.270 ευρώ

Η έκδοση eco up! του μίνι μοντέλου της VW κινείται με φυσικό αέριο, και χάρη σε αυτό είναι το πιο οικονομικό σε κατανάλωση σε ευρώ/χλμ. μίνι μοντέλο της αγοράς. Αυτό είναι το δυνατό του σημείο, μιας και με 11 κιλά CNG (η χωρητικότητα της δεξαμενής φυσικού αερίου), μπορεί να διανύσει πάνω από 350 χλμ., ενώ το κόστος για κάθε 100 χλμ. δεν θα ξεπερνάει τα 3 ευρώ. Μάλιστα, σε περίπτωση που ξεμείνετε από φυσικό αέριο, το eco up! διαθέτει και ένα ρεζερβουάρ χωρητικότητας 10 λτ. για βενζίνη, ανεβάζοντας έτσι τη θεωρητική αυτονομία του μίνι μοντέλου στα 600 χλμ.

Δεν καίει, δεν πάει
Το τίμημα της χαμηλής κατανάλωσης πληρώνεται στις επιδόσεις, εκεί που ο τρικύλινδρος κινητήρας 999 κ.εκ. που αποδίδει 68 ίππους, σε συνδυασμό με το κατά 80 κιλά αυξημένο του βάρος, επιδεικνύει οριακές τιμές επιδόσεων και προορίζεται κυρίως για αστικές συνθήκες κίνησης (0-100 σε 17,2 δλ.).

Εκεί άλλωστε είναι εστιασμένο όλο το στήσιμο του αυτοκινήτου, που με τη μαλακή του ανάρτηση θα τα βγάλει μια χαρά πέρα με τις κακοτεχνίες, ενώ παράλληλα αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευέλικτο και ευχάριστο, με το ελαφρύ τιμόνι να κόβει όσο χρειάζεται και τις compact διαστάσεις να κάνουν εύκολη την μετακίνηση αλλά και το παρκάρισμα (με κύκλο στροφής 9,8 μ.). 

Αν πάντως χρειαστεί, το eco up!  δεν θα προβληματίσει και σε εκτός πόλης διαδρομές, με την συμπεριφορά του να είναι ουδέτερη και την αίσθηση που προσφέρει, καλή. 

Βέβαια, σημειώστε πως δεν θα κάνετε προσπεράσεις, αλλά θα κινήστε στα όρια της ταχύτητας.

Η άποψή μας

+ Εμφάνιση, ποιότητα κατασκευής, χώροι, κατανάλωση
- Επιδόσεις, μη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στα δύο καύσιμα, μικρό ρεζερβουάρ βενζίνης

Το VW eco up! είναι το πιο οικονομικό σε κατανάλωση αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς και αυτό και μόνο αρκεί για να το επιλέξει κάποιος. Η φύση του αυτοκινήτου είναι να κινείται σε αστικά περιβάλλοντα, κομμάτι που τα καταφέρνει περίφημα, με την τιμή του να κινείται σε λογικά επίπεδα.

Mercedes
moto