• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σε αυτή την αποκλειστική, ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα μας, βλέπουμε πως θα είναι το νέο Dacia Duster.

Duster μόνο στο όνομα

Διαβάστηκε από 6011 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/1/2017

Οι κατάσκοποί μας αποκαλύπτουν τη δεύτερη γενιά του Dacia Duster με τη Renault να ποντάρει πλέον περισσότερα σε εκείνο. Πόσο θα αλλάξει και τι θα κρατήσει από το προηγούμενο;

 
Η δεύτερη γενιά του Dacia Duster είναι ήδη στα σκαριά και όπως λένε οι πληροφορίες μας, το πρώτο εξάμηνο του 2017 θα είναι έτοιμο να κάνει την επίσημη εμφάνισή του.

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, το οποίο εκτός από εξολοκλήορυ ανασχεδιασμένο αμάξωμα θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF (Common Module Family) της οικογένειας Renault-Nissan.

Φυσικά το μοντέλο της Dacia θα εξακολουθίσει να εστιάζει στα off road χαρακτηριστικά του, ενώ και η πρακτικότητά του θα είναι βελτιωμένη, καθώς φίμες το θέλουν να παράγεται και σε 7θέσια έκδοση. 
 

Από θέμα των κινητήρων, ο 1,2 λτ TCe 120 ίππων βενζίνης και 1,5 λτ turbodiesel με 90 και 110 ίππους της Renault θα συνεχίσουν να κινούν το ρουμάνικο SUV, ενώ υπάρχει περίπτωση να γίνει διαθέσιμο και ένα ημιαυτόματο κιβώτιο Easy-R, αλλά μόνο στην έκδοση diesel. Η κατανάλωση σύμφωνα με την Dacia, αναμένεται να είναι χαμηλότερη από πριν, παρόλη την αύξηση των διαστάσεων του αμαξώματος, εξαιτίας της αρκετά χαμηλότερης πισθέλκουσας και της καλύτερης ηλεκτρονικής διαχείρισης του κινητήρα.

Εκτός της ανανεωμένης εξωτερικής εμφάνισής του, το νέο Duster θα διαθέτει και αναβαθμισμένη καμπίνα ποιοτικά, με προσθήκη σύγχρονου εξοπλισμού παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας.

Περισσότερα θα μάθουμε στους επόμενους μήνες, όσο θα πλησιάζουμε πιο κοντά προς την επίσημη παρουσίασή του.