Κατά γενική ομολογία το Multipla αποτελεί ένα από τα ασχημότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών. Το έδειξαν και οι ψήφοι σας.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κατά γενική ομολογία το Multipla αποτελεί ένα από τα "ασχημότερα" αυτοκίνητα όλων των εποχών. Το έδειξαν και οι ψήφοι σας.

Fiat Multipla

21.810 Επισκέψεις στο άρθρο (9/5/2015)

Πίσω στο 1998 η Fiat ήθελε να παρουσιάσει ένα πολυμορφικό αυτοκίνητο το οποίο θα διαφέρει από τον ανταγωνισμό και θα το δείχνει κιόλας. Και το κατάφερε, δημιουργώντας το Fiat Multipla. Εμπορικά το Multipla πήγε καλά στην Ιταλία ανταποκρινόμενο στις προσδοκίες της μάρκας. Στις υπόλοιπες χώρες όμως, όπως και στη χώρα μας εξάλλου, δεν γνώρισε την ίδια αποδοχή καθώς κατηγορήθηκε έντονα για την εμφάνισή του. Γεγονός που έφερε και το έντονο facelift του, το 2004, έπειτα από το οποίο έγινε πιο… εύπεπτο αλλά λιγότερο εμπορικό.

Το Fiat Multipla βασίστηκε στο Brava, ενώ στόχος του ήταν «η εμφάνιση να ακολουθεί την πρακτικότητα». Σχεδιαστής του είναι ο 53χρονος πλέον Roberto Giolitto. Το δημιούργημά του έχει σταθεί και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης. Στα επιτεύγματά του σχεδιαστή θα πρέπει να αναφέρουμε πως βρίσκεται και το νέο Fiat 500. Σχέδιο που του έχει δώσει πολλά βραβεία αλλά και τη θέση του Διευθυντή Σχεδίασης του ομίλου Fiat.


Το πίσω μέρος είναι ελαφρώς καλύτερο από το εμπρός.

Το πίσω μέρος είναι ελαφρώς καλύτερο από το εμπρός.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

home pro
test center