Η εκδοχή του ανεξάρτητου σχεδιαστή X-Tomi για την σπορ έκδοση του Opel Astra-e.

Η εκδοχή του ανεξάρτητου σχεδιαστή X-Tomi για την σπορ έκδοση του Opel Astra-e.

Έρχεται καυτό Opel Astra με 300 ίππους

2.866 Επισκέψεις στο άρθρο (5/8/2022)

Μια πραγματικά γρήγορη έκδοση του νέου Opel Astra σκέφτονται οι άνθρωποι της φίρμας, ζεσταίνοντας το ενδιαφέρον των «γρήγορων» φίλων της φίρμας και θυμίζοντας κάτι από το ένδοξο παρελθόν.

Με κωδική ονομασία OPC ή GSi

Το νέο Opel Astra έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του στη χώρα μας, διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και diesel, αλλά και για πρώτη φορά στην ιστορία του ως plug-in υβριδικό με 180 ίππους. Μέσα στη νέα χρονιά μάλιστα αναμένεται η παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτρικού Astra-e. Όλα γνώριμα ως εδώ, αλλά τι θα λέγατε για μια σπορ εκδοχή του νέου μικρομεσαίου της Opel;

Και δεν το λέμε εμείς αλλά ο ίδιος ο επικεφαλής σχεδίασης της Opel, Mark Adams, που σε ερώτηση δημοσιογράφων για την πιθανότητα να δούμε μια hot-hatch ηλεκτροκίνητη εκδοχή του, απάντησε πως ήδη εργάζονται σε κάτι τέτοιο.

Η Opel άλλωστε μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν σε αντίστοιχες εκδόσεις με τα OPC μοντέλα της που πέτυχαν εξαιρετικά νούμερα πωλήσεων την προηγούμενη 10ετία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σπορ σχεδίαση αλλά χωρίς υπερβολές

Σχετικά με τη σχεδίαση, το σπορ Astra θα έχει διαφορές σε σχέση με τις πιο συμβατικές του εκδόσεις, ωστόσο ο Adams τόνισε πως υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του πραγματικά σπορ με το σπορτίφ. «Δεν θέλουμε κάτι σκληροπυρηνικό, αλλά κάτι πιο ήπιο ώστε να καλύπτει μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό».

Υπενθυμίζουμε ότι το ηλεκτροκίνητο Astra-e, θα βασίζεται στην EMP2 πλατφόρμα του ομίλου Stellantis (όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις του άλλωστε) και η οποία μπορεί να υποστηρίξει όλους τους τύπους καυσίμου. Δεν γνωρίζουμε για την ώρα κάτι σχετικά με την απόδοσή του συνόλου, ωστόσο εφόσον μιλάμε για μια πραγματικά σπορ κατασκευή, θα πρέπει να περιμένουμε ένα αρκετά ισχυρό σύνολο, ίσως με 2 ηλεκτροκινητήρες, απόδοσης περίπου 300 ίππων, όντας το αντίπαλο δέος του VW ID.3 GTX με αντίστοιχη ισχύ που αναμένεται το 2023.

Όσον αφορά το «κωδικό» όνομα της καυτής έκδοση, δεν γνωρίζουμε αν αυτή θα φέρει τα διακριτικά OPC ή GSi.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η Opel έχει ήδη επιβεβαιώσει μια καυτή εκδοχή του Mokka-e που θα παρουσιαστεί μέσα στο τρέχον έτος, με αλλαγές κυρίως σε εμφάνιση και ανάρτηση, ενώ υπάρχουν και φήμες για μια crossover εκδοχή του νέου Astra.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center