Mazda MX-5 vs Fiat 124 Spider = Fiata... Με άλλα λόγια πόσο Miata είναι το roadster της Fiat;

Mazda MX-5 vs Fiat 124 Spider = Fiata... Με άλλα λόγια πόσο Miata είναι το roadster της Fiat;

Fiata...

4.350 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2016)

Αναμφισβήτητα όλοι μας θα θέλαμε να βρισκόμασταν πίσω από το τιμόνι και των δύο αυτών μοντέλων, το θέμα όμως είναι όταν πρέπει να διαλέξουμε, ποιο θα προτιμούσαμε;

Είναι και τα δύο πανέμορφα, roadster και με κινητήρες

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

στο πνεύμα της εποχής. Αυτό σημαίνει όχι πολλά κυβικά, χαμηλή κατανάλωση αλλά και καλές επιδόσεις.Φυσικά δεν έχουν την τιμή ενός μικρομεσαίου ευρείας κατανάλωσης, αλλά σίγουραγια διθέσια σπορ είναι προσιτά.

Οι συστάσεις για το Mazda MX-5 είναι μάλλονπεριττές. Είναι από το πιο καλοπουλημένα roadster στο κόσμο της αυτοκίνησης,έχει εκατοντάδες βραβεία -μέχρι και ρεκόρ Guinness, ενώ ο λόγος της επιτυχίας-από την πρώτη κιόλας γενιά- είναι ένας: χαρίζει φαρδιά-πλατιά χαμόγελα στονοδηγό με την fun to drive οδική του συμπεριφορά. Σήμερα, έχει περάσει στηντέταρτη γενιά του και δείχνει πιο πιστό στις ρίζες του, όσο ποτέ άλλοτε.

Από την άλλη, το Fiat 124 Spider είναι τομοντέλο που επί της ουσίας προηγήθηκε, θα λέγαμε ο προπομπός. Μόνο πουπροηγήθηκε 20 χρόνια πριν από την πρώτη γενιά του MX-5 και δεν είχετο αντίστοιχο timing. Ίσως για αυτό να σταμάτησε. Και πάλι, όμως, η φιλοσοφίατου ήταν η ίδια. Compact διαστάσεις και απολαυστική οδική συμπεριφορά.

Ερχόμενοι στο σήμερα, τα δύο μοντέλα συναντώνται έχονταςμάλιστα εξελιχθεί από κοινού και με κοινό στόχο. Να γοητεύσουν με κάθε τρόποτον οδηγό. Και παρότι είναι σχεδόν ίδια, καταφέρνουν ταυτόχρονα να είναι καιπολύ διαφορετικά.

Το Fiat 124 Spider έχει τα καλύτερα από δύο κόσμους. Έχει τοιταλικό σηματάκι και το όνομα, χωρίς όμως όλα εκείνα τα κλισέ που φόβιζαν τουςαγοραστές. Γιατί φυσικά το 124 είναι στην πράξη ένα ιαπωνικό αυτοκίνητο πουπαραδοσιακά φτιάχνεται για να μη χαλάει ποτέ. Από την άλλη το ΜΧ-5 είναι ένακαθαρόαιμο ιαπωνικό roadster φτιαγμένο για πολύ «παιχνίδι»… Και οι Ιάπωνες ωςγνωστόν είναι μετρ στο συγκεκριμένο είδος.


Η μεγάλη διαφορά των δύο μοντέλων βρίσκεται στους κινητήρες τους, όπου το ΜΧ-5 εφοδιάζεταιμε ένα ατμοσφαιρικό Skyactiv χωρητικότητας 1,5 λτ, με απόδοση 130 ίππων στις 7.500σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή του είναι τα 150 Nm. Από τη μεριά του το 124 Spiderδιαθέτει τούρμπο μοτέρ 1,4 λτ. με απόδοση 140 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και ροπή 250Nm.

Από εκεί και πέρα όλα μοιάζουν τόσο πολύ, αφού πατάνε στοίδιο πάτωμα, έχουν σχεδόν ίδιες διαστάσεις, στο εσωτερικό οι διαφορές τουςάνετα μπαίνουν σε quiz «βρες τη διαφορά» και μόνο στη εξωτερική σχεδίασηυπάρχει διαφοροποίηση, όπου το ιταλικό μοντέλο διαθέτει περισσότερες καμπύλες,ενώ το ιαπωνικό περισσότερες γωνίες.

Εν κατακλείδι τα δύομοντέλα είναι τόσο ίδια, αλλά και τόσο διαφορετικά. Εσείς όμως ποιο από τα δύοθα διαλέγατε και γιατί; Το ατμοσφαιρικό πολύστροφο MX-5 ή το τουρμπάτο, ροπάτο124 Spider;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN