Το Ford Fiesta 1,0 140 PS απέναντι στο Ford Fiesta ST
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Ford Fiesta 1,0 140 PS απέναντι στο Ford Fiesta ST

Το Ford Fiesta 1,0 140 PS απέναντι στο Ford Fiesta ST

46.747 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2014)

Ford Fiesta ST
Στα γρήγορα: 
• Κοστίζει 18.974 ευρώ
• Είναι 1,6 turbo με 182 PS
• Καίει 5,9 λτ./100 χλμ.
• Πληρώνει 151,8 ευρώ τέλη


Ευχάριστος πονοκέφαλος
Τι τύπος οδηγού είστε; Σας αρέσει η σκληροπυρηνική οδική συμπεριφορά και οι εκρηκτικές επιδόσεις; 
Η θέλετε να οδηγείτε σπορτίφ ακόμη και στις καθημερινές μετακινήσεις σας; Η νέα έκδοση των 140 PS του Ford Fiesta, με διαφορά 2.259 ευρώ από την ST σε βάζει σε δίλημμα…

Στη δοκιμή του Ford Fiesta ST είχαμε αναφέρει πως πρόκειται για ένα μοντέλο που σε εθίζει με την οδική του συμπεριφορά, τις εκρηκτικές επιδόσεις και την αγωνιστική εμφάνιση, όμως επειδή είναι ένα μοντέλο φτιαγμένο για την πίστα, ίσως κουράσει τον οδηγό σε συνθήκες καθημερινής οδήγησης… Οι άνθρωποι της Ford, λοιπόν, μάλλον το γνώριζαν, και για αυτό έβγαλαν την έκδοση των 140 ίππων. Αυτή καλύπτει το κενό ανάμεσα στην έκδοση ST των 182 ίππων και την «απλή» των 125 και ταυτόχρονα σου προκαλεί -όπως αναφέραμε και πιο πάνω- ένα ευχάριστο πονοκέφαλο που σε βάζει σε σκέψεις «οδηγικής αυτογνωσίας». Ας εξηγήσουμε γιατί.

Εμφάνιση που συναρπάζει
Εδώ τα πράγματα είναι εύκολα γιατί το Fiesta 1,0 140 PS Black Edition έχει σαφείς στιλιστικές επιρροές από το ST. Φωνάζει από μακριά πως πρόκειται για μία αγωνιστική έκδοση και αρέσει πολύ. Για κάποιους μάλιστα και περισσότερο από το ST λόγο της διχρωμίας στη μάσκα. Εσείς ποιο επιλέγετε;

Αίσθηση στο δρόμο
Το σκηνικό γίνεται πιο περίπλοκο. Αν είστε γρήγορος οδηγός που θέλετε όμως και την άνεση, τότε θα εκτιμήσετε περισσότερο το 140άρι Fiesta. Αν από την άλλη αρέσκεστε ώστε η σπονδυλική σας στήλη να καταλαβαίνει τις ανωμαλίες του δρόμου, τότε οπωσδήποτε ST! Σε κάθε περίπτωση -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- και με τα δύο μοντέλα θα νιώσετε αυτό που ονομάζεται οδηγική απόλαυση, μιας και τιμόνι, φρένα, πλαίσιο ακολουθούν τις προσταγές σας.

Επιδόσεις ή Κατανάλωση;
Ιδού η απορία. Χάρη στα 1.600 κυβικά και την αυξημένη ιπποδύναμη το Fiesta ST είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στις επιδόσεις. Όμως το 140άρι, από την άλλη, είναι πιο οικονομικό σε κατανάλωση. Ποιο από τα δύο; Μα φυσικά και τα δύο! Γιατί και τα δύο μοτέρ υπηρετούν με το καλύτερο τρόπο αυτό για το οποίο έχουν σχεδιαστεί. 

Στο ταμείο
Οδεύοντας προς το ταμείο, η επιλογή γίνεται πιο ξεκάθαρη, αφού η χρηματική διαφορά θα σας δώσει αμέσως την απάντηση στο ερώτημα «τι είδους οδηγός είμαι». Αν αναζητάτε το απόλυτο, τότε τα 2.259 ευρώ δεν θα σταθούν εμπόδιο.


Αγωνιστικές πινελιές διαθέτουν τα εσωτερικά και των δύο μοντέλων (φωτό το Fiesta ST).

Αγωνιστικές πινελιές διαθέτουν τα εσωτερικά και των δύο μοντέλων (φωτό το Fiesta ST).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

AUTOFIT PASXA
4green