" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Ford αποφασίζει να γράψει ιστορία παρουσιάζοντας μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση παραγωγής του 1,0 EcoBoost, που με 140 ίππους μπαίνει στο libro d oro της αυτοκίνησης ως ο ισχυρότερος 1.000άρης, που έγινε ποτέ.

Τονίζουν ακόμη περισσότερο την μάσκα του Fiesta τα κόκκινα περιγράμματα.

Χαρακτηριστικές ζάντες 17 ιντσών θα φέρουν τα μοντέλα, που θα πωληθούν.

Τραβάει την προσοχή και ξεχωρίζει το Ford Fiesta Black Edition με την κόκκινη οροφή και τους καθρέφτες.

Στάνταρ η πίσω αεροτομή.

Test: Ford Fiesta 1,0 140 PS

Διαβάστηκε από 33979 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/11/2014

To Fiesta που ξεπέρασε τη Bugatti Veyron! Και τη Ferrari 458 Speciale και την Porsche 911 Turbo και πολλά ακόμα υπεραυτοκίνητα χάρη στην εξωφρενική απόδοση των 140 ίππων από τον επαναστατικό 1.000άρι EcoBoost.

 
Το Ford Fiesta Black Edition γράφει ιστορία… 

Στα γρήγορα: 
• Κοστίζει ¤16.715
• Είναι 1,0 turbo με 140 άλογα
• Καίει 4,5 λτ./100 χλμ.
• Πληρώνει ευρώ 93,6 τέλη

Απόδοση κινητήρα - Επιδόσεις - Οδική συμπεριφορά - Τιμόνι
Ποιότητα κατασκευής - Τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας - Εμφάνιση
Απουσία 6ης σχέσης στο κιβώτιο - Εργονομία κεντρικής κονσόλας - 
Kατανάλωση υπό πίεση

Για 3 συναπτά έτη (2012, 2013, 2014) ο 3κυλινδρος 1.000άρης EcoBoost κινητήρας της Ford κερδίζει τον σημαντικό τίτλο «Κινητήρας της χρονιάς» και σίγουρα όχι τυχαία. Το μικρό τεχνολογικό θαύμα της Ford, που πρωτοεμφανίστηκε στο Focus και μετά στο ανανεωμένο Fiesta και σε άλλα μοντέλα του πολυεθνικού κολοσσού με 100 ή 125 ίππους, αποτέλεσε την αποθέωση του downsizing συνδυάζοντας τον ελάχιστο δυνατό κυβισμό με υψηλή απόδοση, χαμηλή κατανάλωση και εξαιρετική λειτουργία.
 
Σήμερα η Ford αποφασίζει να γράψει κυριολεκτικά ιστορία παρουσιάζοντας μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση παραγωγής του 1,0 EcoBoost, που με 140 ίππους μπαίνει στο libro d oro της αυτοκίνησης ως ο ισχυρότερος 1.000άρης κινητήρας, που έγινε ποτέ. Η ειδική ισχύς των 140 ίππων/λτ. (από τις κορυφαίες για αυτοκίνητο παραγωγής) αφήνει πίσω ακόμα και υπεραυτοκίνητα παραγωγής εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ, όπως η Bugatti Veyron

Ο χιλιάρης EcoBoost των 140 ίππων λανσάρεται στο αποκλειστικά 3θυρο Fiesta για να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στο «καυτό» ST των 182 ίππων (από τον 1,6 EcoBoost) και στα πιο καθημερινά 100άρια ή 125άρια Fiesta, που αποτελούν το 30% των πωλήσεων του μοντέλου. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκαν 2 ειδικές εκδόσεις, η Red Edition και η Black Edition. H πρώτη διαθέτει κόκκινο αμάξωμα με μαύρη οροφή και ανάλογες λεπτομέρειες και η δεύτερη (ναι καλά καταλάβατε) ακριβώς την αντίθετη διαμόρφωση. Είμαστε από τους πρώτους στον κόσμο δημοσιογράφους, που δοκιμάζουμε την πιο προβοκατόρικη έκδοση Black Edition

Ξεχωρίζει, αλλά και κοστίζει
Το Ford Fiesta Black Edition κάνει «μπαμ» από μακριά χάρη στην επιθετική μάσκα, που έγινε ακόμη πιο άγρια με το κόκκινο περίγραμμα. Επίσης προστέθηκαν μαύρες 17άρες ζάντες και κιτ αμαξώματος «αλά» ST με σπορ προφυλακτήρες, πλαϊνές «ποδιές» και πίσω αεροτομή. Φυσικά υπάρχει στάνταρ κόκκινη οροφή και ιδίου χρώματος καθρέφτες, πινελιές που δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση με το μαύρο χρώμα. Το τελικό αποτέλεσμα αν μη τι άλλο τραβάει την προσοχή και ξεχωρίζει. Το ίδιο και η τιμή. Με 16.715 ευρώ δεν το λες και φθηνό. Η έκδοση Red Edition κοστίζει 475 ευρώ λιγότερα.