GP Εμίλια Ρομάνια: Νίκη στο νήμα για τον Max Verstappen

2.384 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2024)
GP Εμίλια Ρομάνια: Νίκη στο νήμα για τον Max Verstappen
2 Φωτογραφίες »

- Ο Norris τον πίεσε αλλά ο Ολλανδός πήρε την καρό σημαία
- Πρώτο podium για τον Leclerc στην Ίμολα
- Δύσκολο απόγευμα για τον Alonso
- Ο Vettel τίμησε τους Senna και Ratzenberger πριν από τον αγώνα

Ο Norris τον πίεσε αλλά ο Ολλανδός πήρε την καρό σημαία

Μία ακόμη καρό σημαία πήρε στο σημερινό Grand Prix στην πίστα της Ίμολα ο Max Verstappen με Red Bull. Η νίκη του αυτή δεν ήρθε τόσο άνετα όσο άλλες, αφού στους τελευταίους γύρους, ο Lando Norris με McLaren κατάφερε να μειώσει την διαφορά του με τον Ολλανδό στο ελάχιστο και να τον απειλήσει. Με αυτή την νίκη, ο Ολλανδός φτάνει τις 3 νίκες στην Ίμολα, όσες και ο Schumacher.

Πρώτο podium για τον Leclerc στην Ίμολα

Παρά το γεγονός ότι φαινόταν πως θα πίεζε το Norris στη μάχη για την 2η θέση, ο Charles Leclerc αναγκάστηκε να αρκεστεί στην τρίτη θέση του βάθρου μπροστά στους οπαδούς της Ferrari, ενώ ο Oscar Piastri κατέκτησε την 4η θέση, οδηγώντας πολύ σταθερά. Ο Carlos Sainz πρόσθεσε και άλλους βαθμούς στη συγκομιδή βαθμών της Ferrari κατακτώντας την πέμπτη θέση, μπροστά από τον Lewis Hamilton, ο οποίος ακολουθούθηκε από τον teammate του George Russell στην έβδομη θέση. ο Russell πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό pit stop προς το τέλος του αγώνα για να βάλει ελαστικά μεσαίας γόμας που του επέτρεψαν να διεκδικήσει τον επιπλέον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο.

Ο Sergio Perez πήρε την 8η θέση για τη Red Bull, με τον Lance Stroll να παίρνει τους μοναδικούς βαθμούς της Aston Martin στην ένατη θέση. Ο Yuki Tsunoda συμπλήρωσε την πρώτη 10άδα.

Δύσκολο απόγευμα για τον Alonso

Nico Hulkenberg και Kevin Magnussen ακολούθησαν στην 11η και 12η θέση αντίστοιχα, ενώ ο Daniel Ricciardo πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην 13η θέση, υποχωρώντας 4 θέσεις σε σχέση με την θέση που εκκίνησε. Η Alpine του Esteban Ocon ακολούθησε στην 14η θέση μπροστά από τον Zhou Guanyu της Kick Sauber. Ο Pierre Gasly ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 16η θέση για την Alpine, αφού ήταν ένας από τους δύο οδηγούς που ξεκίνησαν τον αγώνα με τη μαλακή γόμα. Ο Logan Sargeant της Williams ήταν ακριβώς πίσω του στην 17η θέση, ενώ ο Valtteri Bottas ήταν 18ος. Ο Alonso εγκατέλειψε την Aston Martin του στους τελευταίους γύρους αλλά κατατάχθηκε στην 19η θέση. Ο μόνος άλλος που εγκατέλειψε ήταν ο Alex Albon.

Ο Vettel τίμησε τους Senna και Ratzenberger πριν από τον αγώνα

Ο Sebastian Vettel πραγματοποίησε έναν ξεχωριστό γύρο με ένα από τα πιο εμβληματικά μονοθέσια του Ayrton Senna πριν από τον αγώνα ως φόρο τιμής στον Βραζιλιάνο και τον Roland Ratzenberger. Αμφότεροι έχασαν τη ζωή τους στην πίστα πριν από περίπου 30 χρόνια. Ο Vettel μπήκε στο κόκπιτ της McLaren MP4/8 του Senna, έκανε τον γύρο της πίστας, χαιρέτησε τους οπαδούς, ολοκλήρωσε μια σειρά από donuts και στη συνέχεια σήκωσε ψηλά τις σημαίες της Βραζιλίας και της Αυστρίας, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test