Γιατί έχουν τόσα νεύρα οι Έλληνες στο δρόμο;

 Σχολιάστε 
4.345 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2024)
Απόψεις Γιατί έχουν τόσα νεύρα οι Έλληνες οδηγοί σήμερα;

Απόψεις Γιατί έχουν τόσα νεύρα οι Έλληνες οδηγοί σήμερα;

- Σχεδόν κάθε μέρα κυκλοφορεί στο ίντερνετ και ένα βίντεο με τσακωμούς και ξύλο μεταξύ οδηγών
- Εκτός από επιθετικοί στην οδήγηση, πλέον οι οδηγοί είναι έτοιμοι να βγουν από το αυτοκίνητο για «τσαμπουκάδες»
- Δυστυχώς οι γύρω οδηγοί συνήθως δεν κάνουν τίποτα, στην καλύτερη αρχίζουν να κορνάρουν λες και θα γίνει κάτι
- Εντωμεταξύ, έχουμε και όσους βανδαλίζουν ξένα αυτοκίνητα επειδή «πάρκαραν» στον «καβατζωμένο» χώρο τους

Σχεδόν κάθε μέρα κυκλοφορεί στο ίντερνετ και ένα βίντεο με τσακωμούς και ξύλο μεταξύ οδηγών

Είναι γεγονός, πως τα νεύρα στους δρόμους είναι τσιτωμένα. Λίγο η αυξημένη κίνηση, λίγο το στρες και οι δυσκολίες της καθημερινότητας, έχουν ανεβάσει τη θερμοκρασία και οι τσακωμοί μεταξύ οδηγών είναι καθημερινό φαινόμενο. Σε καθημερινή βάση θα δούμε οδηγούς να «βρίζονται» ή να οδηγούν επιθετικά ο ένας προς τον άλλο.

Εκτός από επιθετικοί στην οδήγηση, πλέον οι οδηγοί είναι έτοιμοι να βγουν από το αυτοκίνητο για «τσαμπουκάδες»

Όμως δυστυχώς δεν μένουν όλοι στα λόγια. Στο ίντερνετ κυκλοφορούν συνεχώς σχετικά βιντεάκια, με οδηγούς να βγαίνουν από τα οχήματά τους και να πιάνονται στα χέρια. Κάποιες φορές περιορίζονται σε σπρωξίματα και ύβρεις, με τους ψυχραιμότερους να σβήνουν εγκαίρως τη «φωτιά». ¶λλες φορές πάλι μπορεί να πέσει κανονικότατο ξύλο, με ελαφριούς ή και σοβαρούς τραυματισμούς. Από ένα σκίσιμο στο πρόσωπο ή μώλωπες, μέχρι κατάγματα, ενώ δυστυχώς υπάρχουν και περιστατικά με σκιώδεις τύπους που… οπλοφορούν, με αποτέλεσμα μια τέτοια κατάσταση να έχει απρόβλεπτη εξέλιξη.

Δυστυχώς οι γύρω οδηγοί συνήθως δεν κάνουν τίποτα, στην καλύτερη αρχίζουν να κορνάρουν λες και θα γίνει κάτι

Όμως δεν είναι τρομακτικό μόνο το πόσο εύκολα οι οδηγοί πλέον πιάνονται στα χέρια, αλλά και το πόσο αδιάφοροι είναι οι γύρω παρευρισκόμενοι, οδηγοί ή πεζοί. Στα περισσότερα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ελάχιστοι είναι αυτοί που θα πάνε να βοηθήσουν την κατάσταση. Το πιο σύνηθες είναι οι περαστικοί να χαζεύουν σαν τους… χάνους, ενώ οι λοιποί οδηγοί είτε τραβάνε βίντεο, είτε «πατάνε κόρνα» λες και αυτός που παίζει ξύλο θα σταματήσει αν ο παραδίπλα πατά συνεχόμενα την κόρνα του. Πιο πιθανό δηλαδή, είναι να κορνάρουν γιατί θέλουν να περάσουν να πάνε στις δουλειές τους, παρά για να διακόψουν τον καυγά.
 

Εντωμεταξύ, έχουμε και όσους βανδαλίζουν ξένα αυτοκίνητα επειδή «πάρκαραν» στον «καβατζωμένο» χώρο τους ή χτυπάνε παρκαρισμένο & φεύγουν χωρίς σημείωμα

Και μετά έχουμε και την… αθόρυβη βία. Λες και δε μας έφταναν οι τσαμπουκάδες, οι βρισιές, το ξύλο και η απόλυτα επικίνδυνη επιθετική οδήγηση, έχουμε και τους «μουλωχτούς». Αυτούς που αν παρκάρεις σε νόμιμο μεν σημείο, που όμως αυτούς τους ενοχλεί για τους δικούς τους λόγους (πχ. θεωρούν ότι το σημείο τους ανήκει γιατί παρκάρουν καιρό εκεί ή γιατί είναι μπροστά από το σπίτι τους), θα σου κάνουν ζημιά στο αυτοκίνητο. Βανδαλισμός από σκισμένα λάστιχα, έως σπασμένο καθρέπτη ή κάποιο παράθυρο. Συνήθως τέτοιες δουλειές γίνονται το βράδυ που δε θα τους δει κανείς. Και μέσα σε όλα αυτά, μη ξεχάσουμε τους οδηγούς που παρκάρουν με την τεχνική του «συγκρουόμενου» και μπορεί να σου αφήσουν το αυτοκίνητο χτυπημένο σε 10 σημεία, αλλά θα φύγουν χωρίς να αφήσουν ούτε ένα χαρτάκι.
 
Τι φταίει όμως που οι δρόμοι έχουν γίνει κανονική ζούγκλα; Είναι το ζήτημα κοινωνικό; Φταίει ο κορονοϊός, οι οικονομικές δυσκολίες του καθενός, η ελλιπής αστυνόμευση στους δρόμους ή ξεκινά όλο αυτό από το σχολείο και την ανατροφή του καθενός από το σπίτι του;

CADDY VS COMBO
moto